Menu

JongerenProductieklas Leidsche Rijn

Ik wil een toekomst
Ik wil een kind, ik wil een carrière, een tuin, een gezin
Ik wil kunnen proeven van echt schone lucht
Maar de rijken die vluchten, die boeken een vlucht
En het kan anders, ik weet dat het kan
Met geloof en een wil en een wet en een plan
Ik wil een toekomst, en jij wil het ook
Of je blijft blind, want waar vuur is, is rook

Happy new year
De wereld staat in de fik
En ik zou het willen blussen
Maar het vuur is groter dan ik


Uit het lied Groter dan ik – Froukje

Sommige mensen zeggen dat de tijd begint te dringen, maar deed het dat niet al lang? De aarde warmt op, door de zee zwemmen steeds meer stukken plastic en steeds minder vissen, steeds meer diersoorten worden met uitsterven bedreigd, de ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Jongeren als Greta Thunberg proberen met acties als Fridays For Future de wereld wakker te schudden, terwijl wereldleiders als Trump de naderende ramp blijven ontkennen. We moeten nú iets doen! Maar wat dan? En hoe? Wie luistert er écht naar de jonge mensen? Is het vuur niet, zoals Froukje zingt, te groot voor ons om te blussen?

Bij de productieklas gaan we aan de slag met het maken van een activistische voorstelling rondom de klimaatproblematiek. Samen met een gemotiveerde groep en een regisseur, ga je filosoferen over dit thema, zelf scènes bedenken en teksten schrijven, om uiteindelijk tot een voorstelling te komen die we zullen spelen in de theaterzaal op het Domplein. Een voorstelling waarin we zullen demonstreren, het publiek zullen confronteren, maar eigenlijk vooral het gesprek met elkaar aan willen gaan en tot oplossingen willen komen. Bij het maken van deze voorstelling ben je niet alleen speler, maar ook mede-maker. We gaan aan de slag met teksten, beweging en (het maken van) muziek. Bij de productieklas is aanwezigheid erg belangrijk en moet je soms teksten leren of opdrachten thuis voorbereiden.

In Leidsche Rijn trekken we op met het jongerenproject KLUB19 samen met Cultuur19 en Podium Hoge Woerd. Deze ProductieKlas gaat in januari 2022 ook alvast een deel van de voorstelling spelen in de zaal van Podium Hoge Woerd. Daarnaast krijg je ook een rondleiding backstage en mag je een keer gratis naar een voorstelling in Podium Hoge Woerd. Na inschrijving volgt daar meer informatie over.
Daarnaast gaan we een keer op bezoek bij landgoed de Metaal Kathedraal, een ecologische sociëteit waar veel te zien en te leren is over dit thema.

Heb jij zin om met een leuke groep enthousiaste leeftijdgenoten samen een mooie voorstelling te maken? Dan is deze productiegroep iets voor jou.

Over de docent

Evelien Kanters

Opleiding: Vooropleiding Theater in Utrecht, Docent Theater ArtEZ Arnhem. Werk: Theaterdocent bij Buitenkunst, Theaterschool Utrecht en Internationaal Theater Amsterdam. Maker bij theater- en audiocollectief Het Collectief Vier. Kinderbegeleidster bij diverse films en televisieseries. Projecten en stages bij Festival Cement, UCK, Oerol, Toneelgroep Oostpool, Kröller-Müller Museum en Museum Arnhem.

lees meer neem contact op