Menu

JongerenProductieklas

Dit jaar is het maar liefst 900 jaar geleden dat de stad Utrecht ontstond. Utrecht kreeg haar stadsrechten van Keizer Henrik V. 900 jaar geleden werden de bouwstenen van onze stad Utrecht gelegd. In al die tijd is er een hoop veranderd. Maar ook veel hetzelfde gebleven.

In het kader van Utrecht 900 jaar gaan we een (locatie) voorstelling maken. We gaan op zoek naar bijzondere verhalen van Utrechters en op onderzoek uit in de stad. Welke invloed hebben de gebeurtenissen en de verhalen van toen gehad op de wereld, de mensen en het Utrecht van nu?

Theatermaken is verhalen vertellen. In 900 jaar zijn er heel wat verhalen van de stad te vertellen. Spannende, bizarre, vieze, grappige, ontroerende, liefdevolle verhalen. Verhalen die echt zijn gebeurd, of die we gaan verzinnen. We gaan een voorstelling maken waar iedereen uit de groep een even groot aandeel heeft. Geen hoofdrollen en bijrollen. Misschien spelen we de voorstelling wel op een locatie ergens in Utrecht voor een groot publiek. Bij het maken van de voorstelling komen alle facetten van theatermaken voorbij: verhalen verzamelen, script maken, teksten leren, vormgeving en decor, productiewerkzaamheden, flyer maken etc. Samen met de groep en met Merel maken we een mooie voorstelling. Op zaterdag 26 maart spelen we de voorstelling.

Bij deze productiegroep word je inzet en enthousiasme gevraagd. Het is namelijk alleen leuk om samen een voorstelling te maken, als iedereen er heel veel zin in heeft. Het is fijn als je al wel wat ervaring hebt opgedaan.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Creativiteit
  • Discipline
  • Samenwerken en samenspelen
  • Vormgeven van personages, kostuums en decor
  • Theatermaken, onderzoeken
  • Script maken
  • Teksten leren en interpreteren

Twijfel je of deze productieklas bij je past? Je kan ook kiezen voor een Acteerklas, MusicalMIX LAB, FilmLAB of Theaterklas 1 of 2?

Over de docent

Merel van den Berge

Opleiding: HKU Docent Theater (2021). Afstudeervoorstelling 'Hoe Het Gaat' bij Theaterschool Utrecht. Werkt het liefst vanuit beeld, muziek, filosofische vragen, locaties en verbinding. Werk: Kinderbegeleider bij Zinderella (NITE en Maas Theater en Dans). Docent bij Theaterschool Utrecht (verschillende groepen) en in het basisonderwijs.

lees meer neem contact op