Menu

JongerenTheaterklas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en daarna naar Theaterklas 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer en maak skills kan verbeteren.

Samen met regisseur Freek van Zonsbeek wordt een concept uitgewerkt en ga je materiaal verzamelen om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Freek maakt als regisseur vaak persoonlijke/documentaire voorstellingen vertrokken vanuit een thema dat hem fascineert en zoekt hierin naar de verbinding met zijn spelers. Freek wil het dit jaar over een meer verhalende boeg gooien en werken vanuit de Duitse hitfilm ‘Die Welle’ van Dennis Gansel en de voorstelling ‘Snowflake’ van de Toneelmakerij. Beide verhalen gaan over het vormen van een groep en de werking van groepsdruk en spelen zich af op een middelbare school. De verhalen dienen als inspiratiebron voor een nieuw script waarin ruimte is voor input en ideeën uit de groep.

De lessen vinden plaats op Domplein 4 of in de Stadsschouwburg Utrecht. De voorstelling speelt op zondag 3 april in de Theaterzaal van Theaterschool Utrecht op het Domplein.

Bij Theaterklas 3 werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Theatermaken, onderzoekende vaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Over de docent

Freek van Zonsbeek

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem. Werk: Theaterdocent voor verschillende theatergezelschappen o.a. voor Het Filiaal theatermakers (Utrecht), de Toneelmakerij (Amsterdam) en Bontehond (Almere). Docent spel/theater: Utrechtse Dansacademie. Als theatermaker maakte ik voorstellingen met verschillende groepen spelers, van jongeren tot volwassen o.a. voor de Lindeberg (Nijmegen), stichting Lens Theatermakers (Wageningen), Scholen in de Kunst (Amersfoort, 2019), Collectief Walden (Amsterdam, 2018).

lees meer neem contact op