Menu

JongerenDe TheaterwerkPlaats

Wil jij aan de slag met theater en eigen werk maken? Theaterschool Utrecht organiseert samen met Kunstbende Utrecht de TheaterwerkPlaats. Speciaal voor jongeren die zin hebben om zelf aan de slag te gaan met theater. Met een groep jongeren ga je spelen, maken en onderzoeken.

Zelf een scène schrijven en spelen, spoken word, iets maken vanuit een verhaal of thema, alles kan en mag… Als je wil meedoen aan Kunstbende maar nog geen idee hebt voor een eigen act kun je deze korte cursus gebruiken om dingen uit te proberen en inspiratie op te doen.

Je ontmoet jongeren die ook graag met theater bezig zijn. Je leert je eigen ideeën te vertalen naar de vloer. En misschien wil je wel een scène of een verhaal toetsen bij publiek. Samen help je elkaar verder. Je kunt in je eentje aan de slag of met een duo/groepje. Het is fijn als je al wat ervaring hebt met theater, maar je bent ook welkom zonder ervaring om hier een sprong in het diepe te nemen. Onder begeleiding van ervaren theatermakers ga je vier zaterdagmiddagen aan het werk bij Theaterschool Utrecht in het centrum van Utrecht.

Kunstbende is hét creatieve platform voor jongeren van 13 t/m 18 jaar. Binnen de categorieën dans, DJ, expo, fashion, film, influencer, muziek, taal en theater worden er workshops en try-outs georganiseerd. Met je zelfgemaakte act kun je vervolgens meedoen aan de voorronde in jouw regio waar een professionele jury jouw werk bekijkt en beoordeelt. De top 3 per categorie krijgt een coachingstraject op maat en de nummer één stroomt door naar de landelijke finale. Daar strijd je om een plekje op een mainstage binnen jouw categorie zoals Oerol voor theater, Zwarte Cross voor muziek en Mysteryland voor DJ. Check voor meer info Kunstbende.

Over de docent

Freek van Zonsbeek

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem. Werk: Theaterdocent voor verschillende theatergezelschappen o.a. voor Het Filiaal theatermakers (Utrecht), de Toneelmakerij (Amsterdam) en Bontehond (Almere). Docent spel/theater: Utrechtse Dansacademie. Als theatermaker maakte ik voorstellingen met verschillende groepen spelers, van jongeren tot volwassen o.a. voor de Lindeberg (Nijmegen), stichting Lens Theatermakers (Wageningen), Scholen in de Kunst (Amersfoort, 2019), Collectief Walden (Amsterdam, 2018).

lees meer neem contact op