Menu

JongerenProductieklas

Peer is een jongen die in een klein dorpje woont. Ver van de bewoonde wereld. Hij droomt van groots en goud en van gaan. Zijn dromen en fantasieën brengen hem op de vreemdste plekken en in de grootste problemen. Vliegende rendieren, Trollenkoningen en oerlelijke prinsessen.. Niks gaat hij uit de weg.. Maar zou hij niet beter volwassen worden en zijn verantwoordelijkheden nemen? Peer wil stijfkoppig overal dwars doorheen. Maar soms is een goed doordachte omweg een veel beter plan. Of toch niet..?

Productieklas 13-14 jaar gaat aan de slag met de toneel klassieker Peer Gynt van Henrik Ibsen. Elke week repeteren we met een vaste groep aan een bewerkte versie van de originele tekst. Elke week voegen we nieuwe scenes toe uit het scrip. Aan het einde van de cursus in het voorjaar van 2021 spelen we de voorstelling in de theaterzaal voor groot publiek. Aanwezigheid van iedereen bij elke repetitie is van groot belang. Leerlingen wordt ook regelmatig gevraagd thuis tekst te leren en opdrachten voor te bereiden. Ook ga je soms tijdens de repetitie met een klein groepje apart aan een rol werken. Leerlingen en ouders werken in overleg met de regisseur samen aan de vormgeving van o.a kostuums en decor.

Op woensdag 23 september van 16.30 - 18.00 uur is er een auditie/kennismakingsles voor deze Productieklas. Dat doen we omdat we bij deze cursus jongeren zoeken die een gelijkwaardige groep vormen. We kijken naar inzet, betrokkenheid, enthousiasme. En ook naar bepaalde elementaire spelvaardigheden zoals werken met tekst, samenspel, vormgeven van een personage (fysiek en stem).

Geen zenuwen, ook hier staat spelplezier voorop. Je hoeft niet op de stip te staan met een monoloog. Het wordt een les zoals alle andere repetities ook zullen gaan. Het is dus ook bedoeld als wederzijdse kennismaking. Misschien kies je na deze les liever voor een Acteerklas, MusicalLAB, FilmLAB of Theaterklas 1? Dat kan!

Na deze auditie hoor je van ons of je mee kan doen in deze Productieklas 13-14 jr.

Spelenderwijs werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Fantasie
  • Creativiteit
  • Discipline
  • Samenwerken en samenspelen
  • Teksten leren en interpreteren
  • Vormgeven van personages, kostuums en decor

De Productieklas 13-14 jaar is een goed vervolg op de Productieklas 10/12 of als je een of meerdere cursussen hebt gevolgd bij de TheaterSpeelPlaats. Spelervaring is fijn omdat we in deze cursus geen speloefeningen meer doen maar direct beginnen met het repeteren van het stuk. Na de Productieklas kun je doorstromen naar de Theaterklassen.

Cursus in beeld

Over de docent

Jeanine Niemendal

Opleiding: Docent drama eerste graad, gespecialiseerd in regie, Academie voor theater aan de Fontys Hogeschool. Werk: Theaterdocent en regisseur met en voor diverse doelgroepen. Medewerking verleend aan meer dan 30 (semi-) professionele en amateurtheatervoorstellingen.

lees meer neem contact op