Menu

JongerenTheaterklas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 14 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2 en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer en maak skills kan verbeteren.)

Samen met regisseur Freek van Zonsbeek wordt een concept uitgewerkt en ga je materiaal verzamelen om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Hoe maak je een voorstelling die niet begint vanuit één vaste tekst maar vanuit een idee? Vanuit verschillende invalshoeken onderzoeken we het medium theater. In deze cursus wordt je betrokken in het maakproces en onderzoek je verschillende vormen van spelen. Spelen met maar ook zonder tekst en spelen vanuit verschillende inspiratie bronnen.

Freek maakt als regisseur persoonlijke voorstellingen die spelen met de ervaring van het publiek. De ervaring van tijd, ouder worden en even stil staan in een wereld die als maar sneller lijkt te gaan en meer van je lijkt te vragen zijn thema’s die vaker terug komen in de voorstelling die Freek maakt.

Freek werkt graag vanuit de input en fascinaties van zijn spelers. Na een periode van veel verschillende dingen uitproberen werken we toe naar een voorstelling. De voorstelling van Theaterklas 3 speelt in de Theaterzaal.

De lessen vinden plaats op Domplein 4 of in de Stadsschouwburg Utrecht.

Over de docenten

Freek van Zonsbeek

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem. Werk: Theaterdocent voor verschillende theatergezelschappen o.a. voor Het Filiaal theatermakers (Utrecht), de Toneelmakerij (Amsterdam) en Bontehond (Almere). Docent spel/theater: Utrechtse Dansacademie. Als theatermaker maakte ik voorstellingen met verschillende groepen spelers, van jongeren tot volwassen o.a. voor de Lindeberg (Nijmegen), stichting Lens Theatermakers (Wageningen), Scholen in de Kunst (Amersfoort, 2019), Collectief Walden (Amsterdam, 2018).

lees meer neem contact op

Alidtcha Binazon

Opleiding: Toneelschool & Kleinkunst Academie Amsterdam. Werk: Spelen bij ‘Sadettin K’, de voorstelling ‘Lawrence of Arabia’ geïnspireerd op de gelijknamige film; Apple TV auditie in Ierland; eerste camera-ervaring bij Flikken Maastricht; spelen in Kerstgezel, De Eenling en All Stars & Zonen. Gewerkt met Marte Boneschansker (Bloos), Ulrike Quade Company (Technostalgia) en Dries Verhoeven (U Bevindt Zich Hier).

lees meer neem contact op