Menu

JongerenTheaterKlas 4 - Productie

Ben je nog niet klaar met theater en wil je door binnen ons talentontwikkelingstraject? In Theaterklas 4 ga je de diepte in; allerlei crossovers onderzoeken, verschillende disciplines, experimenteren en onderzoeken staan centraal.

Theaterklas 4 is in het leven geroepen voor jongvolwassenen die op zaterdagochtend verder willen met theater, met leeftijdgenoten die allemaal gemotiveerd zijn en ervaring hebben. Misschien heb je alle theaterklassen bij ons doorlopen, of misschien heb je elders ervaring opgedaan en wil je instromen? Dat kan. De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en daarna naar Theaterklas 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer en maak skills kan verbeteren.
In Theaterklas 4 werk je hele jaar onder leiding van 1 regisseur en eventuele gastdocenten samen naar een eindvoorstelling toe. Komend seizoen gaan jullie met regisseur Harm Duco Schut met het concept ‘Freakshow’ aan de slag. De voorstelling is op 22 maart 2025.

FREAKSHOW

Wat hebben vampiers, weerwolven en heksen gemeen?

Van buiten lijken ze op gewone mensen, maar van binnen zijn ze anders dan de rest. Ze dragen een groot geheim met zich mee. Dat geheim moeten ze verborgen houden om niet op te vallen, maar tegelijkertijd kunnen ze het niet onderdrukken. Het ultieme dilemma!

In deze Theaterklas storten we ons een jaar lang op het genre gothic horror. Denk aan bovengenoemde half-mensen, aan dolende geesten, afgelegen landhuizen, mistige doolhoven, bovennatuurlijke krachten en onverklaarbare transformaties. Het zijn elementen die we tegenkomen in wereldberoemd werk als Dracula, Frankenstein en The Picture of Dorian Gray.

Wat maakt gothic horror voor deze Theaterklas zo interessant? Omdat de drie fundamenten van theater erin samenkomen: conflict, verandering en verbeelding. Daarbij is het de perfecte combinatie van drama en komedie. Diepe gevoelens en angsten worden met een donkere knipoog opgediend.

Samen met schrijver en regisseur Harm Duco Schut werk je een jaar lang aan je spelvaardigheden, improvisatietechniek, houding en stemgebruik. Je leert hoe je je eigen ideeën helder op papier zet en vervolgens tot leven brengt op het podium. Samenwerking en spelplezier staan hierin altijd centraal. Aan het einde monteren we alle scènes samen tot het gothic horror spektakel FREAKSHOW.
Ook ga je dit jaar meer podiumervaring opdoen, denk bijvoorbeeld aan een try-out van jullie voorstelling op het Open Huis Podium.

Over de docent

Harm Duco Schut

Opleiding: Toneelacademie Maastricht. Werk: Vijf jaar als acteur verbonden aan Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Werkt nu als schrijver/regisseur voor theater en audio. Maakte Parade-voorstelling Amorra (2018), audiodrama’s Staatsgeheim (2020) en De Omega (2022) en gothic horrormonoloog De Gastheer (2023), die zowel verscheen in het theater als op audioplatform Podimo. Voor jongerentheater SPAAK in Arnhem schrijft/regisseert hij jaarlijks een nieuw stuk gebaseerd op een bekende (fictieve) persoon. Vorig jaar was dat Robin Hood (2023), dit jaar maakt hij Dracula (2024).

lees meer neem contact op