Menu

JongerenTheaterKlas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling. Ook ga je meer podiumervaring opdoen, denk bijvoorbeeld aan een try-out van jullie voorstelling op het Open Huis Podium.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

In Theaterklas 3 werk je hele jaar onder leiding van 1 regisseur en eventuele gastdocenten samen naar een eindvoorstelling toe. Komend seizoen gaan jullie werken met regisseur Christy-Ann Karijodirono en het thema liefde verkennen.

“Hoe gaat het bij jou in de liefde?” Je schrikt op en die ene tante die je alleen op verjaardagen ziet, kijkt je hoopvol aan. Je denkt aan alle andere dingen waar je liefde voor hebt: je vrienden, je ouders, die hobby waar je elke zaterdagochtend vroeg voor opstaat. Je denkt aan hoe je hart zich vult met liefde als je een puppy ziet. Aan alle liefde die je wil delen als iemand om wie je geeft verdriet heeft. Aan het gevoel na een overwinning. Aan de schaterlach die je laatst had. Je denkt ook aan verliefd zijn. Aan hoe onzeker je daarvan wordt. Aan hoe je daarnaar uitkijkt en tegelijkertijd van weg wil blijven. Je denkt aan de angst om nooit verliefd te zijn… Nooit geliefd te worden…

“Ja, eh, niet echt. Of nou ja, ik heb geen verkering.” Je voelt aan alles dat die tante alleen een antwoord toelaat dat gaat over de romantische liefde. Is dat het enige wat het leven bezieling geeft?

In een fysieke voorstelling onderzoeken we het spelletje van aantrekken en afstoten. Dragen we monologen voor over het willen vallen, maar stiekem bang zijn voor de val. Tegelijkertijd gaan we liefde herdefiniëren naar een allesomvattend iets. Liefde voor je ouders, liefde voor familie, liefde voor vrienden, liefde voor planten, liefde voor de wereld, liefde voor de liefde en het belangrijkste; liefde voor je leven.

Bij Theaterklas 3 werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Theatermaken, onderzoekende vaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

De voorstelling is op zaterdag 12 april 2025.

Over de docent

Christy-Ann Karijodirono

Christy-Ann(zij/haar) is een theatermaker, educatie-ontwerper en coördinator in raciale sensitiviteit. Zij studeerde in 2021 af aan de HKU in de richting theater en educatie. Als theatermaker richt zij zich op de expressie vanuit het lichaam. Beweging, dans en lichaamstaal zijn hierbij de grootste betekenisdragers. Het spelen met beweging en vorm is een belangrijke kunstvorm voor haar, omdat lichamen op zichzelf veel vertellen. Lichaamsbouw, haarkleur, huidskleur, sekse, gender, oogopslag, leeftijd etc. zijn kenmerken die wat aan de toeschouwer vertellen. Onderwerpen die gaan over wat het lichaam vertelt, zoals seksualiteit, racisme, mentale gezondheid en gender en de ongelijkheden daarbinnen, houden haar in beweging. Als educatieontwerper richt Christy-Ann zich op ‘equity’ binnen de werksfeer. Zij vraagt haar publiek om zichzelf in een ander perspectief te plaatsen: wie ben jij en hoe verhoud je je tot de maatschappij? Het is werk met de urgentie om te onderzoeken wat je privileges zijn en wat voor effect die hebben op je omgeving.

lees meer neem contact op