Menu

JongerenProductieKlas

Soms dromen we over groter worden. Dat we bij het bovenste kastje in de keuken kunnen om de allerlaatste zak chips te pakken. Soms dromen we over nog groter worden. Dat we zelf keuzes mogen maken. Zonder andere mensen die daar een mening over hebben. Maar wat nou als iedereen voor jou lijkt te bepalen wat je wel en niet moet doen? Alle grote mensen lijken een mening te hebben over ons: “De nieuwe generatie Grote Mensen”. Wat wij later moeten worden. Waar en hoelang we naar school moeten gaan. Hoeveel kinderen we moeten krijgen en waar we moeten wonen. Zou de wereld niet beter af zijn als “De nieuwe generatie Grote Mensen” de baas is?

Wat zouden we dan veranderen? Iedereen op de fiets naar het werk om klimaatvervuiling tegen te gaan? Of stoppen we met fabrieken vol geweren bouwen zodat de oorlogen stoppen? En maken we dan een wereldwijde feestdag waarin we al het lekkers eten waarvan de grote mensen zeggen dat het ongezond is? Of beginnen we klein en kijken we thuis hoe het is om “volwassen” te zijn…

In het begin van de repetitieperiode gaan we kennismaken met elkaar en met theater. We gaan scènes maken en hebben gesprekken over het onderwerp. Aan de hand van de eerste periode schrijft de regisseur een script waarin verschillende theatervormen afwisselen. Zo vertellen we de verhalen met tekst, beweging, muziek, decor en kostuum. Kortom alles waar de jonge acteurs zin in hebben om het publiek te laten zien en ervaren. We maken de voorstelling samen als een theatercollectief. Regisseur Willemijn doet de eindregie en als alles klaar is spelen we onze voorstelling voor het publiek.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Fantasie en creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Performen voor publiek
  • Vormgeven van eigen ideeën
  • Communiceren met publiek
  • Leren kennen van verschillende theatervormen

De Productieklas 12-15 jaar is bedoeld voor jongeren die al enige ervaring hebben met theater. Misschien op school of misschien heb je al een andere theatercursus gedaan. Als je al een beetje ervaring hebt dan ben je welkom om deel te nemen aan deze Productieklas.

Het idee voor deze voorstelling komt van het boek Alice in Wonderland van Lewis Carroll en de vele films die over dit moderne sprookje zijn gemaakt

Over de docent

Willemijn Hordijk

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Theatermaakster bij Theatergroep Nooitgedacht, theaterdocent op basisscholen door het hele land & storyteller met een voorliefde voor volksverhalen en sprookjes.

lees meer neem contact op