Menu

JongerenTheaterKlas 1

Een jaar vol uitdaging en verdieping. Naast acteren krijg je veel verschillende lessen. Denk aan dans, zang, performance, camera acteren en schrijven. Je hebt zin om je te ontwikkelen in een leuke groep leeftijdgenoten en om je acteerskills te verbeteren.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Binnen de spellessen ga je aan het werk met (groeps-)improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

We sluiten het jaar af met een open les op basis van het geleerde materiaal. Dat is op 29 maart 2025. Bij de start van de cursus ontvang je een uitgebreid rooster met je lessen en docenten en daarnaast de momenten buiten de lessen. We bezoeken bijvoorbeeld met z’n allen ook de voorstellingen van Theaterklas 2, 3 en 4.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Elementaire spelvaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Probleem oplossen
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Heb je de smaak te pakken? In de Theaterklassen zit een opbouw, een doorlopende leerlijn zodat je makkelijk door kan stromen.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Brian Voermans

Opleiding: Hogeschool van de kunsten Utrecht (docent theater) Werk: Theatermaker met grote interesse in maskerspel, poppenspel, satire en komedie. Een helft van de makersduo is "twee tonen" . Als theaterdocent en maker werkzaam voor verschillende instanties.

lees meer neem contact op

Kim Hoogterp

Opleiding: Fontys Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Modern Danstheater Uitvoerend. Master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan Universiteit Utrecht. Z Werk: Kim is sinds 2012 werkzaam als danser en performer voor o.a. Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, Generale Oost, Dansbrabant, Atelier Iris Woutera en de Nationale Opera. Hiernaast werkt ze als dans, performance en circus Dramaturg voor verschillende makers. Binnen haar lessen zoekt ze naar de kracht en lichamelijke vrijheid van de eigen beweging en innerlijke wereld van de spelers door middel van o.a. improvisatie en compositie opdrachten.

lees meer neem contact op

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Sessie zangeres in verschillende studio's. The Amsterdam Vocal Company; Boekvis Producties met diverse muzikale projecten voor in het Theater en Educatie; Voice Over voor Radio, TV, en Online producties. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje (Haarlem 2021); Muzikale begeleiding bij Toneelmakerij Productie: Zorgvlied. (Amsterdam 2022).

lees meer neem contact op

Tessa Kraijer

Opleiding: Tessa is opgeleid tot journalist en is daarna afgestudeerd als docerend theatermaker (Fontys, 2023). Werk: In haar werk als theatermaker komen deze twee werelden vaak samen in de vorm van audio en video, maar ook de gewone mens als onderwerp. 'De wereld is immers al theatraal genoeg'. Verbeelding en de zintuiglijke ervaring spelen vaak een grote rol in haar voorstellingen en lessen, want door te ervaren leer je het meest. Naast haar werk op TSU is ze: docent MBO acteursopleiding (Rijnijssel, Arnhem), video-editor, trainingsacteur (defensie) en is ze speler en maker.

lees meer neem contact op