Menu

JongerenTheater doet meer

Soms voelt het alsof je de wereld zoveel te vertellen hebt, maar de juiste woorden of taal er niet voor kunt vinden. Soms wil je je ouders iets duidelijk maken, maar voelt het alsof het nooit het juiste moment is. En soms durf je dat belangrijke nog niet zeggen tegen je vrienden, terwijl je hart er al zo’n lange tijd van overloopt.

Want... wat als het niet goed overkomt of ze je niet begrijpen?

Wat als ze niet snappen hoe jij je echt voelt?

In deze cursus gaan we via theater op zoek naar jouw verhaal, in jouw eigen taal. Jijzelf als inspiratie om theater te maken. Misschien weet je al heel goed wat je anderen wilt laten zien of te vertellen hebt, misschien weet je het nog helemaal niet. Misschien is het iets lastigs wat je al lange tijd met je meedraagt en ben je er klaar mee om dat alleen te doen. Dat maakt niet uit. Jij bent het startpunt. Jij mag hier jouw podium pakken. Alles draait hier schaamteloos om jou.

Door middel van schrijfopdrachten, elkaar interviewen, improvisatie-, spel- en bewegings-opdrachten en het gebruik van muziek, ontwikkel jij jouw eigen materiaal en maak je je eigen theatrale solo. Het belangrijkste is het proces. Doordat je op een creatieve manier met jezelf bezig bent, leer je jezelf ook beter kennen. En daar heb je in je echte leven ook veel aan.

We werken onder andere aan:

  • Theatermaken: improviseren, spelen, delen, uitproberen & doen, doen, doen!
  • Kwetsbaarheid inzetten als kracht
  • Vrije creatieve flow
  • Onderzoeken & nieuwsgierig zijn
  • Ruimte innemen
  • Jezelf laten horen

Je bepaalt aan het einde van de cursus zelf of je je solo uiteindelijk ook echt voor publiek speelt en welk publiek dat dan is.
Er is plek voor iedereen. Ervaring met theater is niet nodig. Een flinke dosis durf & lef en flink vaak in de spiegel kijken wel.

Natasja geeft les in het Tussenjaar waar ze mentor & creatief docent is. Theater gebruiken als middel om jongeren in hun kracht te zetten is wat ze het liefste doet.

Over de docent

Natasja Looman-van Beem

Opleiding: Docent & regisseur Toneelacademie Maastricht, Docent Drama ArtEZ, Vooropleiding Theater UCK. Werk: Jongerencoach bij Breekjaar, Theaterdocent voortgezet onderwijs en Pabo, Regisseur & theatermaker Stichting Kikid, Regisseur Kerst in het Julianapark, Regie Vocal Group VOÏSZ, Creatief coach HARTVOORJE, eigen praktijk aan huis en ooit begonnen als actrice en peer-educator bij Theatergroep DOX.

lees meer neem contact op