Menu

JongerenProductieklas Leidsche Rijn

Heb je zin om samen met een groep te werken aan een mooie voorstelling? In deze groep ga je aan de slag met een spannend verhaal. Samen ga je maken, onderzoeken, uitproberen en repeteren. Uiteindelijk speelt de voorstelling in de Theaterzaal bij Theaterschool Utrecht in het centrum (Domplein). Ook is deze groep een onderdeel van de Podium Take Over en spelen we een gedeelte van de voorstelling ook in Podium Hoge Woerd.

Een groep scholieren kraakt een schoolpand en eist ander onderwijs. Hoe willen zij les krijgen? Wat willen ze daadwerkelijk leren?
Maar ondertussen zijn er ook onderlinge problemen in de groep... Kunnen ze dit tot een goed einde brengen, met beter onderwijs voor iedereen?

We zullen vanuit improvisaties werken, onze eigen ideeën over onderwijs verkennen en personages en verhaallijnen vorm gaan geven. Het wordt een voorstelling vol plottwists en humor, en een hoopvolle roep om ander onderwijs.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Fantasie en creativiteit
  • Zelfvertrouwen
  • Samenwerken en samenspelen
  • Performen voor publiek
  • Vormgeven van eigen ideeën
  • Communiceren met publiek
  • Leren kennen van verschillende theatervormen

De Productieklas 12-15 jaar is bedoeld voor jongeren die al enige ervaring hebben met theater. Misschien op school of misschien heb je al een andere theatercursus gedaan. Als je al een beetje ervaring hebt dan ben je welkom om deel te nemen aan deze Productieklas.

Over de docenten

Dieuwke Slump

Opleiding: ArtEZ Docent Theater Werk: artistiek wijkverbinder vanuit Hofplein en NTGent, interdisciplinair maker en docent voor verschillende organisaties, waaronder dus Theaterschool Utrecht. Ik werk in scholen, theaters en openbare ruimtes, en ga met mijn deelnemers op avontuur.

lees meer neem contact op

Loes Houwer

Opleiding: Afgestudeerd als Docent Theater aan HKU Theater, Utrecht. Werk: (Jeugd)theaterdocent op verschillende plekken waaronder ClickF1, DONS Opvang en Theaterschool Utrecht. Loes vindt het leuk om de lessen aan te passen aan de cursisten en vindt het fijn om te werken vanuit prentenboeken, thema’s en eigen verhalen. Loes werkt graag als speelse maker en in samenwerking met … daagt graag uit, en vindt dat je nooit te oud bent om te leren.

lees meer neem contact op