Menu

JongerenTheaterklas 2

Heb jij zin om: je een jaar lang ontwikkelen op het gebied van theater? Je te laten inspireren door verschillende docenten en theatermakers? Samen met een groep enthousiaste leeftijdgenoten maak je een voorstelling aan het einde van het jaar.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2 en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

In Theaterklas 2 zoek je verdieping. Je ontwikkeling als speler en maker zet door en je leert steeds beter hoe je een goede scène opbouwt en hoe je je acteertools kan inzetten op de vloer. De cursus bestaat uit 2 blokken. In het eerste lesblok krijg je verschillende lessen. Binnen de acteerlessen ga je aan het werk met (groeps-) improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Theater is meer dan alleen leren acteren. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je verschillende lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

Je krijgt je lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. Naast de acteerlessen krijg je verschillende lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. O.a. camera acteren, stem/zanglessen, beweging/danslessen, performance lessen, workshop dramaschrijven.

Het tweede blok staat in het teken van de eindvoorstelling. Samen met je docenten maak je een voorstelling die speelt in de Theaterzaal van Theaterschool Utrecht.

Bij de start van de cursus ontvang je een uitgebreid rooster met je lessen en docenten en daarnaast de momenten buiten de lessen. We bezoeken bijvoorbeeld met z’n allen ook de voorstelling van Theaterklas 3.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Elementaire spelvaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Probleem oplossen
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Na Theaterklas 2 kan je door naar Theaterklas 3 – Productie. Je kunt je ook aanmelden voor de selectie van de Landelijke Oriëntatiecursus Theaterscholen (LOT).

Over de docent

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.