Menu

JongerenTheaterklas 1

Een jaar vol uitdaging en verdieping. Naast acteren krijg je lessen in dans, zang, performance en schrijven. Je hebt zin om je te ontwikkelen in een leuke groep leeftijdgenoten en om je acteerskills te verbeteren.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2 en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Binnen de spellessen ga je aan het werk met (groeps-)improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

Naast de acteerlessen krijg je lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. Lessen camera acteren, stem/zanglessen, beweging/danslessen, performance lessen, workshop dramaschrijven. We sluiten het jaar af met een open les op basis van het geleerde materiaal. Dat is op 30 maart 2024. Bij de start van de cursus ontvang je een uitgebreid rooster met je lessen en docenten en daarnaast de momenten buiten de lessen. We bezoeken bijvoorbeeld met z’n allen ook de voorstellingen van Theaterklas 2 en 3.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Elementaire spelvaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Probleem oplossen
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Heb je de smaak te pakken? In de Theaterklassen zit een opbouw, een doorlopende leerlijn.

Over de docent

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.