Menu

JongerenTheaterklas 1

Een jaar vol uitdaging en verdieping. Naast acteren krijg je lessen in dans, zang, performance en schrijven. Je hebt zin om je te ontwikkelen in een leuke groep leeftijdgenoten en om je acteerskills te verbeteren.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2 en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Binnen de spellessen ga je aan het werk met (groeps-)improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

Naast de acteerlessen krijg je lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. Lessen camera acteren, stem/zanglessen, beweging/danslessen, performance lessen, workshop dramaschrijven. We sluiten het jaar af met een open les op basis van het geleerde materiaal. Dat is op 30 maart 2024. Bij de start van de cursus ontvang je een uitgebreid rooster met je lessen en docenten en daarnaast de momenten buiten de lessen. We bezoeken bijvoorbeeld met z’n allen ook de voorstellingen van Theaterklas 2 en 3.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Elementaire spelvaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Probleem oplossen
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Heb je de smaak te pakken? In de Theaterklassen zit een opbouw, een doorlopende leerlijn.

Over de docenten

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Sessie zangeres in verschillende studio's. The Amsterdam Vocal Company; Boekvis Producties met diverse muzikale projecten voor in het Theater en Educatie; Voice Over voor Radio, TV, en Online producties. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje (Haarlem 2021); Muzikale begeleiding bij Toneelmakerij Productie: Zorgvlied. (Amsterdam 2022).

lees meer neem contact op

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Brian Voermans

Opleiding: Hogeschool van de kunsten Utrecht (docent theater) Werk: Theatermaker met grote interesse in maskerspel, poppenspel, satire en komedie. Een helft van de makersduo is "twee tonen" . Als theaterdocent en maker werkzaam voor verschillende instanties.

lees meer neem contact op

Nelly Patist

Opleiding: Vooropleiding Theater in Utrecht, Docent Theater ArtEZ Arnhem. Werk: Theaterdocent- en maker bij Theaterschool Utrecht, De Amsterdamse Jeugdtheaterschool, De Vloer School voor Podiumkunsten Arnhem en De Lindenberg Nijmegen. Workshopleider in het basisonderwijs. Videomaker en theaterfotograaf voor diverse organisaties en scholen. Nelly Patist is theaterdocent en theatermaker. Zij is in 2022 afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater ArtEZ in Arnhem. Zij laat zich in haar werk graag inspireren door verhalen van kinderen. In haar lessen staan de ideeën van de groep voorop en daarnaast wordt de groep uitgedaagd om op verschillende manieren kennis te maken met het theatervak. Als docent wil Nelly blijven leren, zeker van kinderen. Hun fantasie, lef en energie inspireren haar. Leren vanuit plezier, is waar Nelly als docent naar streeft. In haar voorstellingen richt zij zich op de samenkomst tussen theater en film. In haar afstudeerjaar heeft zij de korte film Zweven gemaakt over het perspectief van drie jonge meisjes op de dood. In deze film heeft Nelly geëxperimenteerd met het mixen van documentaire en theatrale elementen.

lees meer neem contact op

Tessa Kraijer

Opleiding: Tessa is opgeleid tot journalist en is daarna afgestudeerd als docerend theatermaker (Fontys, 2023). Werk: In haar werk als theatermaker komen deze twee werelden vaak samen in de vorm van audio en video, maar ook de gewone mens als onderwerp. 'De wereld is immers al theatraal genoeg'. Verbeelding en de zintuiglijke ervaring spelen vaak een grote rol in haar voorstellingen en lessen, want door te ervaren leer je het meest. Naast haar werk op TSU is ze: docent MBO acteursopleiding (Rijnijssel, Arnhem), video-editor, trainingsacteur (defensie) en is ze speler en maker.

lees meer neem contact op

Kim Hoogterp

Opleiding: Fontys Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Modern Danstheater Uitvoerend. Master Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan Universiteit Utrecht. Z Werk: Kim is sinds 2012 werkzaam als danser en performer voor o.a. Dansmakers Amsterdam, Dansateliers, Generale Oost, Dansbrabant, Atelier Iris Woutera en de Nationale Opera. Hiernaast werkt ze als dans, performance en circus Dramaturg voor verschillende makers. Binnen haar lessen zoekt ze naar de kracht en lichamelijke vrijheid van de eigen beweging en innerlijke wereld van de spelers door middel van o.a. improvisatie en compositie opdrachten.

lees meer neem contact op

Tom Strik

Ik doe veel op gevoel, als het goed voelt dan doe ik het! Ik volg m’n hart en de paden waar ik op geraak. En die paden gaan vaak alle kanten op, op deze manier zie ik veel, blijf ik ontdekken, ontmoeten en nieuwsgierig. Ik ben werkzaam als spoken word artiest, creative copywriter en ben ik programmeur en community manager bij poppodium De Helling in Utrecht. Daarnaast doe ik ook voice-overs, organiseer ik culturele evenementen, heb ik mijn eigen clubnacht, geef ik les in creatief schrijven, schrijf ik liedjes, sta ik bijna elke week op het podium en ben ik frontman van de elektronische poëzie rave-act SPROKEN. Daarnaast werk ik ook veel samen met andere muzikanten en producers.

lees meer neem contact op