Menu

JongerenTheaterklas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling.

STREET

Wat als jouw gedachten op straat zouden liggen?

We zien zo veel
Online|
Op straat
Maar we zien zoveel meer niet dan wel
We horen zo veel
Online
Op straat
Maar we horen zoveel meer niet dan wel

Een jaar lang doen we onderzoek naar dat wat we niet (mogen) zien. En dat wat we niet (mogen) horen.
Een voorstelling waar de beat je meesleept naar de gedachten in de club. Naar de tranen achter die ene foto. Naar het verhaal achter het verhaal

Van scherpe monologen tot indringende muziek. Deze voorstelling laat je hart sneller kloppen en legt je gedachtes op straat. Theatermaker Marieke Braaksma gaat samen met de groep een voorstelling maken waar je hart sneller van gaat kloppen en die je gedachtes op straat legt. Ze gaat samenwerken met een componist. Die gaat beats maken en teksten opnemen. Zo zoeken we naar crossovers tussen muziek, theater beeldende kunst en meer.

Beeld idee en inspiratie:
Buiten naar binnen halen. Van planten tot NEON signs.

Afbeelding met kunst, water, buitenshuis

Automatisch gegenereerde beschrijving

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, en 3. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Bij Theaterklas 3 werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit
  • Samenwerken en samenspelen
  • Feedback geven en ontvangen
  • Theatermaken, onderzoekende vaardigheden
  • Presenteren
  • Kritisch denken
  • Zelfvertrouwen
  • Communiceren

Over de docent

Marieke Braaksma

Opleiding: HKU Theatre and Education Werk: Artistiek leider en speler bij theatergroep MATROSE, Publiekswerking & Educatie bij het Nieuw Utrechts toneel. Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, Het Amsterdams Theaterhuis (ook voor jeugd en volwassenen), workshops en nagesprekken bij de Toneelmakerij. En cultuurcoach bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland.

lees meer neem contact op