Menu

JongerenTheaterweek in de zomervakantie

Geef je op voor de Theaterweek tijdens de zomervakantie. Samen maken we in vier dagen een voorstelling: theatermaken, acteren, spelen, ijsjes eten op het binnenplein, aan de slag met vormgeving, decor, kostuums en uiteindelijk de voorstelling spelen voor publiek.

Thema: Boosheid!

Ooit was er een persoon die zo boos werd dat hij ontplofte. Alle bewoners van het dorp besloten nooit ofte nimmer meer boos te worden.

Er ontstond een wereld waarin het uiten van boosheid en frustratie de mond wordt gesnoerd. Letterlijk.

Heb jij weleens aan de keukentafel met servies gegooid? Geschreeuwd tegen de ov-poortjes op het station? Of voluit gevloekt op de verjaardag van je grootouder?

In deze theaterweek gaan we nadenken over boosheid. Kan theater de plek zijn om een ode te brengen aan het uiten van boosheid? Hoe ziet dat eruit? Welke kostuums worden er gedragen en welke rollen komen eraan te pas? Samen creëren we onze eigen voorstelling!

Over de docent

Bente van Arkel

Als docent en dramaturg daag ik je met humor en enthousiasme uit om uit je comfortzone te stappen of die comfort vooral juist flink onder de loep te nemen. Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs) en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op