Menu

JongerenProductieklas Leidsche Rijn

Heb je zin om met een groep enthousiaste jongeren aan de slag te gaan om samen een mooie voorstelling te maken? Bij de Productieklas gaan we aan de slag met het maken van een voorstelling rondom Utrecht 900 jaar. Samen met een gemotiveerde groep en de regisseur Dieuwke Slump, ga je filosoferen over dit thema, zelf scènes bedenken en teksten schrijven, om uiteindelijk tot een voorstelling te komen.

Die voorstelling spelen we in mei 2023 in Podium Hoge Woerd! Klinkt goed toch? De voorstelling zal een onderdeel zijn van Podium Take Over i.s.m. Cultuur19 en Klub19. Bij groot succes spelen we de voorstelling ook nog een keer in het centrum van Utrecht, in de Theaterzaal op Domplein 4.

Sinds 2 juni 2022 bestaat de stad Utrecht 900 jaar. Hoe willen wij dat de stad eruitziet óver 900 jaar? Als we nu al de eerste zaadjes kunnen planten voor de toekomst, welke zaadjes zouden dat dan moeten zijn? Hoe kunnen we werken richting een gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving voor iedereen? Wat is onze verantwoordelijkheid, en wat ligt buiten onze macht? 

Deze vragen zullen we samen onderzoeken. We zullen door de tijd reizen om het verleden en de toekomst te verkennen. Uiteindelijk maken we een voorstelling die schakelt tussen humor en ernst, fysiek spel en tekst, onze activistische ideeën en fantasie.

Bij het maken van deze voorstelling ben je niet alleen speler, maar ook mede-maker. We gaan aan de slag met teksten, beweging en (het maken van) muziek. Bij de productieklas is aanwezigheid erg belangrijk en moet je soms teksten leren of opdrachten thuis voorbereiden.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Fantasie en creativiteit

  • Zelfvertrouwen

  • Samenwerken en samenspelen

  • Performen voor publiek

  • Vormgeven van eigen ideeën

  • Communiceren met publiek

  • Leren kennen van verschillende theatervormen

Heb jij zin om met een leuke groep enthousiaste leeftijdgenoten samen een mooie voorstelling te maken? Dan is deze productiegroep iets voor jou.

Wil je eerst een keer komen kijken en een gratis proefles doen? Dat kan als de cursus nog niet vol is!
Meld je hier aan voor een proefles en je hoort van ons.

Over de docent

Dieuwke Slump

Opleiding: ArtEZ Docent Theater Werk: artistiek wijkverbinder vanuit Hofplein en NTGent, interdisciplinair maker en docent voor verschillende organisaties, waaronder dus Theaterschool Utrecht. Ik werk in scholen, theaters en openbare ruimtes, en ga met mijn deelnemers op avontuur.

lees meer neem contact op