Menu

JongerenProductieklas Domplein (10-12 jr)

Wat als je er straks niet meer bent? Of je vrienden? Of je oma?

Waar gaat iets heen als het er niet meer is? Naar het niets? Naar de hemel? Of worden we iets anders, bijvoorbeeld een grote boom of de nieuwe hond van de buren?
Is er iets dat er altijd blijft? Iets dat nooit verandert?

We maken een filosofische voorstelling over oneindige verandering. Wat wil je veranderen? Wat wil je graag hetzelfde houden maar verandert toch? Is verandering fijn of niet? Wat gebeurt er als alles altijd hetzelfde blijft?

In het begin van de repetitieperiode gaan we kennismaken met elkaar, veel spelen, scènes maken en hebben we gesprekken over verandering. Aan de hand van de eerste periode schrijft de regisseur een script waarin verschillende theatervormen zich afwisselen. Zo vertellen we de verhalen met tekst, beweging, video, decor, kostuum en……. We maken de voorstelling samen als een theatercollectief. De regisseur Jesse doet de eindregie en als alles klaar is spelen we onze voorstelling voor het publiek.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Fantasie en creativiteit

  • Zelfvertrouwen

  • Samenwerken en samenspelen

  • Performen voor publiek

  • Vormgeven van eigen ideeën

  • Communiceren met publiek

  • Leren kennen van verschillende theatervormen

De Productieklas 10-12 jaar is bedoeld voor kinderen die al enige ervaring hebben met theater. Misschien op school of misschien heb je al een andere theatercursus gedaan. Als je al een beetje ervaring hebt dan ben je welkom om deel te nemen aan deze Productieklas. Hierna kun je een andere Productieklas gaan doen, één van de LABs of de Acteerklas.

Over de docent

Jesse van Delft

Opleiding: Docent Theater ArtEZ Arnhem, Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan Universiteit Utrecht. Werk: Theaterdocent voor o.a. Theaterschool Utrecht, Het Filiaal Theatermakers en in het onderwijs als vakleerkracht Boeddhistisch Vormingsonderwijs. Kunsteducatie maker voor theatergezelschap Het Houten Huis en Festival Tweetakt en maker van eigen performance werk i.s.m. anderen.

lees meer neem contact op