Menu

JongerenTheaterklas 1

Een jaar vol uitdaging en verdieping. Naast acteren krijg je lessen in dans, zang, performance en schrijven. Je hebt zin om je te ontwikkelen in een leuke groep leeftijdgenoten en om je acteerskills te verbeteren.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en daarna naar Theaterklas 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Binnen de spellessen ga je aan het werk met (groeps-)improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Theater is meer dan alleen leren acteren. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je verschillende lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

Je krijgt les van verschillende theaterdocenten. Naast de acteerlessen krijg je verschillende lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. O.a. camera acteren, stem/zanglessen, beweging/danslessen, performance lessen, workshop dramaschrijven We sluiten het jaar af met een open les op basis van het geleerde materiaal.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit

  • Samenwerken en samenspelen

  • Feedback geven en ontvangen

  • Elementaire spelvaardigheden

  • Presenteren

  • Kritisch denken

  • Probleem oplossen

  • Zelfvertrouwen

  • Communiceren

Heb je de smaak te pakken? In de Theaterklassen zit een opbouw, een doorlopende leerlijn. Meld je volgend seizoen aan voor Theaterklas 2!

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Eva Bervoets

Opleiding: Toneelacademie Maastricht Performance, PAO Docent. Werk: Theater & performance docent o.a. op het UCK, Jeugdtheater Hofplein, Jeugdtheaterschool Rabarber, Centrum voor de Kunsten De Nieuwe Veste, Centrum voor de Kunsten FluXus. Performer/theatermaker/videokunstenaar o.a. bij Buro Curious, Bervoets & Nijenhuis, Tolhuistuin en Het Huis Utrecht.

lees meer neem contact op

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Sessie zangeres in verschillende studio's. The Amsterdam Vocal Company; Boekvis Producties met diverse muzikale projecten voor in het Theater en Educatie; Voice Over voor Radio, TV, en Online producties. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje (Haarlem 2021); Muzikale begeleiding bij Toneelmakerij Productie: Zorgvlied. (Amsterdam 2022).

lees meer neem contact op

Jos Daamen

Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Dance in Education. Specialisatie in moderne dans bij Steps on Broadway + Peridance NYC. 200 h - yoga teacher training Thelliyoor, India. Werkzaam op projectbasis in basis-, middelbaar- en hoger onderwijs in Amsterdam en Utrecht. O.a. voor AHK, HKU, De Dansers Utrecht, Aslan Muziekcentrum. Performer bij ZID Theater Amsterdam. In de lessen bij Theaterschool Utrecht gaan we werken aan vertrouwen op elkaar en op jezelf, coördinatie, ritme, bewegingskwaliteiten, expressie en aan diverse improvisatie- en creatie tools.

lees meer neem contact op

Daniël Klunder

Opleiding: Writing for performance, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Werk: Schrijft theater, proza en essays. Stond met een voorstelling op het O festival (Het Zeuscomplex), werkte samen met muziektheater de plaats en collectief vier aan een jeugdtheatervoorstelling. Schreef artikelen voor Spuiten en Slikken (BNNVARA) en begeleid mensen die willen schrijven.

lees meer neem contact op

Eline Koelmans

Opleiding: Fontys Docent Theater. Werk: Theaterdocent bij Cultuur Onderwijs, UCK Jeugdtheaterschool, docent VO Revius (Wijk bij Duurstede), theatermaker bij locatietheatergroep Locus (Deventer), actrice en maker bij collectief de dochters (Utrecht), trainingsactrice Fontys (Eindhoven en Tilburg). De laatste jaren geef en ontwikkel ik veel projecten in het primair en voortgezet onderwijs en ben ik CO-teacher in het onderwijs.

lees meer neem contact op

Noortje Thuis

Opleiding: Vooropleiding Theater Utrecht, Theater Docent ArtEZ Arnhem, master cultuurgeschiedenis Universiteit Utrecht. Werk: Docent bij de opleiding Dramatherapie aan HAN University of Applied Sciences en docent Cultuurgeschiedenis aan Universiteit Utrecht (UU). Verder freelance theaterdocent en -maker bij o.a. Theaterschool Utrecht, Het Klooster, Mind Mix en Buitenkunst. Voorop staat het samen onderzoeken van het leven en vormgeven in prikkelend theater.

lees meer neem contact op

Brian Voermans

Opleiding: Afgestudeerd als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Theaterdocent en schrijver van het drama curriculum aan het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Theaterdocent bij de Theaterschool Utrecht. Theatermaker met interesse in Larvenmaskers, satire, improvisatie en komedie.

lees meer neem contact op