Menu

JongerenTheaterklas 1

Een jaar vol uitdaging en verdieping. Naast acteren krijg je lessen in dans, zang, performance en schrijven. Je hebt zin om je te ontwikkelen in een leuke groep leeftijdgenoten en om je acteerskills te verbeteren.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en daarna naar Theaterklas 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Binnen de spellessen ga je aan het werk met (groeps-)improvisatie, elementair spel, acteren met tekst, personages en rolverdieping en het spelen van scènes. Er wordt intensief samengewerkt, samen kom je steeds een stap verder. Theater is meer dan alleen leren acteren. Je gaat ook aan de slag met schrijven, performance, bewegen, zingen, theatermaken. Je leert kijken, filosoferen, je ideeën vormgeven op de vloer, feedback geven allemaal vanuit verschillende invalshoeken. Daarom krijg je verschillende lessen van diverse docenten met een verschillende theaterachtergrond. Je hoeft zeker niet goed te kunnen zingen of dansen, maar wel plezier hebben om dingen te onderzoeken en uit te proberen.

Je krijgt les van verschillende theaterdocenten. Naast de acteerlessen krijg je verschillende lessen en workshops om je een stevige basis te geven in theater. O.a. camera acteren, stem/zanglessen, beweging/danslessen, performance lessen, workshop dramaschrijven We sluiten het jaar af met een open les op basis van het geleerde materiaal.

Bij de Theaterklassen werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit

  • Samenwerken en samenspelen

  • Feedback geven en ontvangen

  • Elementaire spelvaardigheden

  • Presenteren

  • Kritisch denken

  • Probleem oplossen

  • Zelfvertrouwen

  • Communiceren

Heb je de smaak te pakken? In de Theaterklassen zit een opbouw, een doorlopende leerlijn. Meld je volgend seizoen aan voor Theaterklas 2!

Over de docenten

Brian Voermans

Opleiding: Afgestudeerd als theaterdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Theaterdocent en schrijver van het drama curriculum aan het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam. Theaterdocent bij de Theaterschool Utrecht. Theatermaker met interesse in Larvenmaskers, satire, improvisatie en komedie.

lees meer neem contact op