Menu

JongerenTheaterklas 3 - Productie

Heb je zin om je tanden ergens in te zetten? En ben je gemotiveerd om iedere zaterdag met je groep te werken aan een productie? In Theaterklas 3 onderzoek je nieuwe terreinen op het gebied van theatermaken en werk je toe naar een voorstelling.

De Theaterklassen bij Theaterschool Utrecht starten vanaf 13 jaar. Je kan je talenten ontwikkelen en doorgroeien in Theaterklas 1, 2, 3 en daarna naar Theaterklas 4. Deze cursussen bieden je verdieping en spelplezier. Samen met leeftijdsgenoten die ook serieus met theater aan de slag willen beleef je een te gekke tijd een heel jaar lang, iedere zaterdag. We bieden je een plek waar je je jezelf kan zijn, waar je jouw fascinaties kan ontdekken en waar je je acteer- en maak-skills kan verbeteren.

Samen met regisseur Freek van Zonsbeek wordt een concept uitgewerkt en ga je materiaal verzamelen om uiteindelijk tot een voorstelling te komen. Freek maakt als regisseur vaak persoonlijke, documentaire voorstellingen. Daarin vertrekt hij vaak vanuit een thema dat hem fascineert en onderzoekt hij dit vervolgens samen met zijn spelers. 

Werktitel: ‘Mag ik even jullie aandacht?’

Dit jaar vertrekt Freek vanuit een theatraal onderzoek naar ‘aandacht.’ Hoe krijg je de aandacht van je publiek en hoe behoud je die? Wat als je eigenlijk helemaal niet zo zit te wachten op aandacht? En voor wie of wat zou jij aandacht willen vragen? 

Bij Theaterklas 3 werken we aan verschillende vaardigheden:

  • Creativiteit

  • Samenwerken en samenspelen

  • Feedback geven en ontvangen

  • Theatermaken, onderzoekende vaardigheden

  • Presenteren

  • Kritisch denken

  • Zelfvertrouwen

  • Communiceren

De voorstelling speelt op 16 april in de Theaterzaal van Theaterschool Utrecht.

Over de docent

Freek van Zonsbeek

Opleiding: Theaterdocent ArtEZ, Arnhem. Werk: Theaterdocent voor verschillende theatergezelschappen o.a. voor Het Filiaal theatermakers (Utrecht), de Toneelmakerij (Amsterdam) en Bontehond (Almere). Docent spel/theater: Utrechtse Dansacademie. Als theatermaker maakte ik voorstellingen met verschillende groepen spelers, van jongeren tot volwassen o.a. voor de Lindeberg (Nijmegen), stichting Lens Theatermakers (Wageningen), Scholen in de Kunst (Amersfoort, 2019), Collectief Walden (Amsterdam, 2018).

lees meer neem contact op