Menu

De TheaterschoolHUISgezelschap

Het HUISgezelschap van Theaterschool Utrecht maakt onder leiding van theatermaker en regisseur Lize van Olden producties die worden opgevoerd in de Theaterzaal van de theaterschool. Voor deelname aan het HUISgezelschap is ambitie, inzet en commitment belangrijk. Je moet ook auditie doen om mee te kunnen doen. 

 

Momenteel bestaat het HUISgezelschap uit:

Marieke Kil

Marieke Kil (1994) was kind al een creatieve duizendpoot. Kunstles, dans instuderen met vriendinnen, en natuurlijk theater. Begonnen lokaal in Culemborg en vervolgens een paar jaar op en neer naar Tiel voor Jeugdtheaterschool Rivierenland. Na een paar jaar radiostilte heeft ze zich tijdens haar studententijd weer volop op het theater gestort bij de Wageningse Studenten Toneelvereniging ‘Pierrot et Colombine’. Op stage in Chicago heeft ze cursussen gevolgd in de Meisner techniek. In Utrecht heeft ze, na één productie bij Parnassos, bij Theaterschool Utrecht een thuis gevonden. Theater is voor haar een veilige haven die zelfvertrouwen geeft en het enige remedie blijkt te zijn tegen teveel in je hoofd zitten. Fysiek spelen is daarom één van de aspecten die Marieke het meest plezier geeft.

Dennis Hamwijk

Dennis Hamwijk (1980) heeft de afgelopen jaren bij verschillende verenigingen en projecten in Utrecht geacteerd. Hoewel hij vooral heel graag speelt, is hij het liefst actief betrokken bij alle facetten van een voorstelling. Het geweldige van het HUISgezelschap is dat daar gelegenheid voor is. Dennis zoekt in het spelen graag nieuwe uitdagingen. In de aankomende voorstelling van het HUISgezelschap, 'Soms is liefde dit', zal hij voor het eerst zingend op het toneel staan.

Haymo de Kort

Haymo (1964) is dit jaar gestart bij het huisgezelschap. Hij startte al in 1998 met acteren. Zijn liefde voor het acteren is ooit begonnen met een cursus theatersport. Het resultaat was de start van het illustere theatersportgezelschap Franje. Naast impro, heeft Haymo meegedaan aan de productie van Serenade van Mrozek. In de periode dat hij bij bureau Berenschot werkzaam was, heeft hij een aantal jaar in de cabaret-voorstellingen gespeeld. Producties op hoog niveau met sketches, zang en dans. Voor hem is acteren een mooie manier om te ontsnappen aan de dagelijkse realiteit en te kruipen in de huid van zijn personages. Als trainingsacteur heeft hij dat ook regelmatig in een professionele setting gedaan. Paradoxaal genoeg is acteren voor Haymo de beste manier om zichzelf terug te vinden.

Nikki te Grotenhuis

Al sinds de basisschool is Nikki te Grotenhuis (1999) gefascineerd door theater. Een studie in theaterwetenschappen was dan ook een logische keuze. Haar scriptie schreef ze over Nachtgasten, een improvisatievorm waarbij het publiek meer weet dan de spelers. Buiten haar studie heeft Nikki zich ontwikkeld als maker, actrice en docent. Zo heeft ze twee voorstellingen geproduceerd en heeft ze een groep studenten begeleid in de kunst van improvisatietheater. Dit jaar staat Nikki te springen om zichzelf helemaal onder te dompelen in de tekst van het stuk en wil ze graag aan de slag met karakterontwikkeling.

Jeroen Brus

Jeroen Brus (1993) is sinds 2020 lid van het huisgezelschap. Hiervoor heeft hij bij de TSU cursussen gevolgd en in de producties "Hout nog Touw" en "first world problems" gespeeld onder leiding van Lize van Olden. Daarnaast werkt hij op het moment aan de productie "Kunst", onder andere samen met mede-Huisgezelschapper Paul Tijsen. Jeroen ontdekte het acteren pas een paar jaar geleden en was verrast door de hoeveelheid plezier en energie die hij eruit haalt. Als het kan, brengt Jeroen graag muziek in zijn spel en op het podium en helpt hij Paul met het decor.

Paul Tijsen

Paul Tijsen (1980) is sinds 2020 lid van het huisgezelschap. Hij heeft hiervoor onder andere bij de TSU de cursus fysiek acteren 1 & 2 gevolgd, en heeft in de producties "Hout noch Touw" " de camping" en "first world problems" gespeeld. Daarnaast werkt hij momenteel aan de productie "kunst" samen met o.a. Jeroen Brus ook lid van het huisgezelschap bij het TSU huisgezelschap. Naast het acteren, werkt Paul graag aan het decor. Acteren doet Paul om de emoties van de mens te verkennen, maar vooral ook als een manier om plezier te maken!

Emma Mertens

Bij de moeder van Emma Mertens (1994) begonnen de weeën in het theater. Je zou dus kunnen stellen dat Emma is geboren om op het podium te staan. Sinds 2020 is ze aangesloten bij het Huisgezelschap van theaterschool Utrecht. Voor haar staan de maandagavond repetities voor plezier, creativiteit en verbondenheid. Hoewel de uitvoeringen ook wat zenuwen met zich meebrengen, zijn deze momenten de kers op de taart. Wees welkom!

Mickey Bakker

Mickey Bakker (1993) is sinds 2020 lid als acteur van het huisgezelschap. Ze was onder andere te zien in Hout Noch Touw als productieassistent Peggy – een rol die uit het leven gegrepen blijkt te zijn, aangezien ze nu ook in het productieteam van het huisgezelschap zit. Vóór haar deelname aan het huisgezelschap, heeft Mickey verschillende cursussen gedaan bij TSU, zoals Toneel 1&2 en Meisner. Nu is het haar moment om deze cursussen in de praktijk te brengen. Mickey geniet er enorm van om met deze leuke groep mensen interessante, grappige en mooie toneelstukken te maken en daarmee steeds een andere kant van zichzelf te ontdekken.

Emmy Krooshof

Emmy is in 2021 begonnen bij het Huisgezelschap. Als rasechte theatersporter is teksttoneel weer een nieuwe uitdaging voor haar. Emmy speelde eerder bij Theatersportgroep Parnassos en is nu nog actief bij improgroep ‘De Interventie’ waarmee zij regelmatig voorstellingen en toernooien speelt.

Rob Verstegen

Rob Verstegen (1991) speelt nu voor het tweede jaar bij het Huisgezelschap. Zijn passie voor toneel is al op jonge leeftijd gestart. Vanaf zijn 7e volgde hij toneellessen bij de jeugdtheaterschool in Roermond en speelde hier ook meerdere voorstellingen. Later heeft hij ook bij andere amateurgroepen gespeeld. Rob vindt het een uitdaging om steeds andere en vernieuwende rollen te spelen. Ook houdt hij van afwisseling in het soort stuk: van klucht tot drama en van teksttoneel tot improvisatietheater.

Erica van Drie

Erica van Drie (1963) kreeg haar allereerste theaterles in 2006 bij het UCK. Ze volgde er cursussen in Theatersport 1,2,3, Toneel1 en Fysiek Theater 1,2. Ook van een training met Keith Johnstone leerde ze bij.
Ze speelde vanaf het begin bij theatersportgroep Zet en in de Jaarproductie Fysiek de voorstelling (R)auw.
Sinds de start van het HuisGezelschap van de TSU in 2020 speelde ze in de voorstellingen Brokstukken van de Dom (alleen digitaal), Cranky Box, HoutnochTouw en nu in Soms is liefde dit.
Ze houdt van woorden, beelden, muziek en van meer lagen. Lekker spelen betekent dingen uitproberen, contact hebben en genieten van je medespelers!

Voorstelling: Soms is liefde dit

Vier vrienden komen samen om te vieren dat Dolf W. een rechtszaak gewonnen heeft. Hij is onschuldig verklaard voor de dood van een patiënt. Maar is hij ook echt onschuldig? Op deze 'gezellige' avond lopen de onderhuidse spanningen steeds hoger op. Hoe reageren zijn vrouw en vrienden als Dolf ze de waarheid vertelt? En hoe eerlijk zijn de anderen eigenlijk?

In dit stuk proberen vier personages hun relatie veilig te stellen. Er wordt gepraat, gedronken en met het vingertje gewezen. Overwint de liefde echt alles?

Tekst vrij naar: Zullen we het liefde noemen (2003) van Peer Wittenbols

Regie: Tessa Kraijer

Begeleiding: Lize van Olden

Cast: Haymo de Kort, Marieke Kil, Rob Verstegen, Dennis Hamwijk, Emmy Krooshof, Nikki te Grotenhuis, Emma Mertens, Mickey Bakker, Paul Tijsen, Jeroen Brus, Erica van Drie

Met dank aan: De 50 donateurs die het decor en de kostuums mogelijk maakten via Voordekunst.nl, Ginette Puylaert (zangcoaching), Wim Berings (begeleiding) en Peer Wittenbols (tekst).

Bekijk de voorstelling in de agenda