Menu

VolwassenenWorkshop: De kunst van de slapstick

Slapstick kenmerkt zich door overdreven lichaamsbewegingen en over de top scenario’s. Hilarisch spel dat ontstaat vanuit absurde situaties. Vaak gepaard met valpartijen over tafels en stoelen en doorlopende conflicten met diverse voorwerpen. Slapstick is niet alleen buikpijn van het lachen maar weet ook te ontroeren.
Grootheden als Charlie Chaplin, Laurel and Hardy en de Marx Brothers maar ook de meer hedendaagse comedians als Peter Sellers (Pink Panther), Mr Bean en Fowlty Towers (John Cleese) beheersten de kunst van de slapstick als geen ander. Maar ook The Ashton Brothers en Vis à Vis, Nederlandse gezelschappen, maken gebruik van deze vorm.

Je leert vanuit beheersing vallen, en diverse schop- en sla-technieken toepassen binnen spel. Het tot in het absurde uitbouwen van een probleem tot de oplossing zich dan plotseling aandient, dat maak jij je meester!

In twee zondagen ga je in deze kennismaken met deze hilarische spelvorm. Het is vereist dat je een basis- én vervolgcursus gedaan hebt om deze verdiepende workshop te kunnen volgen. Neem bij vragen contact op met de docent.

Vergeet niet makkelijk zittende kleding aan te doen, zoals bijvoorbeeld een jogging broek.

Over de docent

Ron van Lente

Opleiding: PDG HU Utrecht, verder volledig autodidact. Werk: De afgelopen 35 jaar heeft Ron als acteur bij diverse theatergezelschappen gewerkt. Het Noord Nederlands Toneel, Het Filiaal Theatermakers, Het laagland, Schippers en van Gucht. Ook is hij in verschillende tv series te zien geweest zoals "Stanley H" "Hollands Hoop 3" en "Thuisfront". Sinds 2009 geeft hij les bij verschillende instanties en heeft als specialisme Fysiek theater. Ron maakt in zijn lessen gebruik van het Grotowski model en de methode Lecoq. "Je beweegt zoals je denkt en je denkt zoals je beweegt. Dus als ik mijn beweging verander, verandert ook mijn denken." "Als speler ben je een onbeschreven blad, vol nieuwsgierigheid en open naar de wereld." "Spelen is altijd een zaak van leven en dood."

lees meer neem contact op