Menu

TussenjaarTussenjaar

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht. Maak kennis in een motivatiegesprek of stel je vragen in een online vragenuurtje.Waarom?

Wij bieden een jaar zonder keuzes en vastomlijnde plannen, maar vol met ruimte en mogelijkheden.

Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel moet je een startkwalificatie hebben en nodigen we je uit voor een motivatiegesprek. Je wordt vervolgens deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Wat ga je doen?

Een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. In verschillende blokken krijg je vak-lessen die ook samen met jou geëvalueerd worden. Daarnaast zijn er naast de reguliere lessen de Labs. In deze Lab-dagen krijg je veel verschillende workshops aangeboden, zowel op het gebied van theater als andere disciplines of sectoren. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen. Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen.
Het Tussenjaar is 1 groep van circa 12-16 deelnemers. Je krijgt de meeste lessen met je klas. Soms zijn er ook projecten in kleiner groepjes. Daarnaast heb je een persoonlijke coach met wie je je ontwikkelingen, valkuilen, ambities en twijfels kunt bespreken.


Inschrijven

Lijkt het Tussenjaar je wel wat en overweeg je je in te schrijven voor het Tussenjaar? Meld je dan éérst aan voor een motivatiegesprek.

Na het motivatiegesprek met de docent of coach hoor je of het Tussenjaar bij je past, heb je zelf een beter beeld en maak je de beslissing om je in te schrijven voor het Tussenjaar. Wil je na het Motivatiegesprek graag een kennismakingsles volgen? We organiseren op 25 juni een kennismakingsles voor iedereen die zich heeft ingeschreven voor het Tussenjaar. Na deze kennismaking kan je altijd nog beslissen om je nog af te melden.

Vragen?

Heb je nog vragen over het Tussenjaar? Meld je dan aan voor een vragenuurtje via Zoom! Op donderdag 31 maart én donderdag 28 april zitten we tussen 17:00 en 18:00 klaar om al je vragen te beantwoorden.

Na het aanmelden voor het vragenuurtje ontvang je een paar dagen van te voren via je mail een Zoomlink.

Heb je algemene vragen? Bekijk hier de FAQ met alle veelgestelde vragen en antwoorden.

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Jimat Pelupessy

Opleiding: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Bachelor Dance in Education, UvA Master Theaterwetenschappen. Werk: Onder andere als docent of studiebegeleider bij Buitenkunst (Drenthe), Parnassos Cultuurcentrum (Utrecht), Balletschool de Toverfluit (Amsterdam), AHK-opleidingen Docent Dans en Nationale Balletacademie (Amsterdam). Tevens werkzaam als onderzoeker voor lectoraat Kunsteducatie (AHK Amsterdam) en adviseur Projectsubsidies Cultuur (Gemeente Utrecht).

lees meer neem contact op

Natasja Looman-van Beem

Opleiding: Docent & regisseur Toneelacademie Maastricht, Docent Drama ArtEZ, Vooropleiding Theater UCK. Werk: Jongerencoach bij Breekjaar, Theaterdocent voortgezet onderwijs en Pabo, Regisseur & theatermaker Stichting Kikid, Regisseur Kerst in het Julianapark, Regie Vocal Group VOÏSZ, Creatief coach HARTVOORJE, eigen praktijk aan huis en ooit begonnen als actrice en peer-educator bij Theatergroep DOX.

lees meer neem contact op

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op

Thjum Arts

Thjum Arts is een authentieke comedian/cabaretier  die al ruim 7 jaar op diverse podia in Nederland is te vinden. Van kleine kroegjes tot grote theaters. Hij won o.a. de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival en stond in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende programma. Thjum neemt naast zijn stand-up comedy ervaring ook zijn ervaring in het geven van trainingen en gastlessen. “De cursus is voor iedereen toegankelijk. Lef of ervaring helpt natuurlijk wel. Maar ik pas me op maat aan, aan wie jij bent en wat je wilt leren. Misschien treed je al wel op als comedian of droom je ervan om het een keer te proberen; Misschien wil je meer zelfvertrouwen in jezelf presenteren of misschien wil je gewoon met een groep enthousiaste mensen lol maken. Van mijn comedy skills heb ik elke dag ook profijt in het dagelijks leven. Podiumaspiraties zijn dus geen vereiste om profijt en plezier uit de lessen te halen.” De Jury van het Leids Cabaret Festival 2020 over Thjum: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in een, zonder dat humor inboet aan kracht: Het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

lees meer neem contact op

Eva Beijneveld

Opleiding: HKU Theatre & Education. Werk: Theaterdocent/theatermaker/ educatiemaker bij o.a. Maas theater en dans, Het Nationale Theater, Stut Theater en Theaterschool Utrecht.

lees meer neem contact op

Leonie Bos

Opleiding: Rockacademie (HBO Bachelor of Music). Werk: Bells Of Youth (DWDD, Sziget, Zwarte Cross, 3FM, radio 2 & radio 1); Muziekschool Den Haag; Sessie zang werk in verschillende studio’s; in samenwerking met Elisabeth Bas Producties: “Get It While You Can“ muzikale theatervoorstelling; Coverbands; meerdere voorstellingen en educatieve voorstellingen met Haags Theatergezelschap DRANG. Muzikale regie Toneelschuur Productie Starring#23: Sarah’s Partijtje in Haarlem.

lees meer neem contact op

Romano Haynes

Opleiding: MBO Theaterschool, Toneelacademie Maastricht (acteursopleiding). Werk: ‘The Seed of Life’ International Theatre School Festival; Theater Rotterdam. Dichter en spoken-word artiest, o.a. bij TEDx Amsterdam, TopSport Communities. Gespeeld in diverse theaterproducties (Staal; Amandla! Mandela!; Rumble In Da Jungle; In Suriname). Meerdere filmrollen, 2018 award ‘Best Actor’ voor rol in ‘Nagalm’ tijdens The 48 Hour Film Project Utrecht.

lees meer neem contact op