Menu

VolwassenenKennismaken Stand-up Comedy

Altijd een rol gespeeld en nu een keer je eigen verhaal vertellen? Mensen geboeid houden met wat in jou leeft of geleefd heeft? In een veilige omgeving genieten van en helpen met de verhalen van andere deelnemers? Leren contact maken en verbinden doormiddel van drie wapens: jezelf, humor en de luisteraar.

Denk je bij het lezen van deze tekst: “Yes, dat lijkt me leuk maar ik ben totaal niet grappig of interessant.” Iedereen is grappig en/of interessant. Jouw verhaal is voor jou normaal maar voor een ander inspirerend of misschien zelfs wel hilarisch.

We werken binnen deze cursus aan de volgende competenties:

  • Spelplezier en vertrouwen
  • Ontdekken eigen stijl en materiaal
  • Basis elementen comedy

Na deze kennismakingscursus kan je Stand-up Comedy 1 gaan volgen.

Over de docent

Thjum Arts

Thjum Arts is een authentieke comedian/cabaretier  die al ruim 7 jaar op diverse podia in Nederland is te vinden. Van kleine kroegjes tot grote theaters. Hij won o.a. de jury- en publieksprijs bij het Amsterdam Studenten Cabaret Festival en stond in de Finale van het BNN VARA Leids Cabaret Festival. Momenteel werkt hij aan zijn eerste avondvullende programma. Thjum neemt naast zijn stand-up comedy ervaring ook zijn ervaring in het geven van trainingen en gastlessen. “De cursus is voor iedereen toegankelijk. Lef of ervaring helpt natuurlijk wel. Maar ik pas me op maat aan, aan wie jij bent en wat je wilt leren. Misschien treed je al wel op als comedian of droom je ervan om het een keer te proberen; Misschien wil je meer zelfvertrouwen in jezelf presenteren of misschien wil je gewoon met een groep enthousiaste mensen lol maken. Van mijn comedy skills heb ik elke dag ook profijt in het dagelijks leven. Podiumaspiraties zijn dus geen vereiste om profijt en plezier uit de lessen te halen.” De Jury van het Leids Cabaret Festival 2020 over Thjum: “Filosofie, sociologie en spiritualiteit in een, zonder dat humor inboet aan kracht: Het is maar weinig cabaretiers gegeven.”

lees meer neem contact op