Menu

VolwassenenMasterclass Camera Acteren: camerastandpunten

Stilte op de set. Geluid? Camera? Actie!

De manier waarop een scene in beeld gebracht wordt beïnvloedt de ervaring van de kijker. De shot uitsnede draagt bij aan het verhaal dat vertelt wordt. Wat zien we van de omgeving, wat zien we van de acteur? Voor een filmacteur is het belangrijk om deze kennis eigen te maken en zijn/haar spel aan te kunnen passen aan de beeldvoering.
Binnen deze masterclass gaan we dieper in op de functie van camerastandpunten. Elk standpunt heeft zijn eigen functie en vraagt om een andere spelbenadering.

We gaan aan de slag met:

  • Beeldkader, perspectief en camerastandpunten.
  • Het belang van relatie (tot de andere speler en omgeving) en ontvankelijkheid: luisteren, kijken en incasseren
  • Klein spel, met name bij de close-up

Wil je meer leren over camerastandpunten en je spel verdiepen, dan is deze masterclass perfect voor jou.

Neem een schrijfblok, pen, flesje water en je eigen lunch mee.

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleiding: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: Afgelopen decennium persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Gestart met een eigen autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

lees meer neem contact op