Menu

VolwassenenAutobiografische Performance

Wil je werken met eigen materiaal? Wil je weten hoe je jouw belevingswereld, herinneringen en/of verhalen kan omzetten naar een performance?
In de eerste lessen gaan we door middel van spelimprovisatie bouwstenen verzamelen voor een performance. Verschillende vertel- en spelvormen zullen behandeld worden om je te inspireren je eigen authentieke performance neer te zetten. Tijdens de lessen reflecteer je op het werk van jezelf en dat van de ander om steeds nieuwe inzichten op te doen.

In deze cursus werk je aan

  • Kracht van spel
  • Trainen van waarnemingsvermogen, verbeeldingskracht en het zintuigelijk geheugen
  • De spanning tussen fictie en werkelijkheid
  • Het creëren van een performance door verschillende perspectieven te onderzoeken
  • Jouw authentieke vertel- en spelvorm

Autobiografisch Performance is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met het ontdekken en spelen van je eigen verhaal. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om jezelf te herontdekken. De cursus kan een vervolg of aansluiting zijn op Kleinkunst/Cabaret.

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleidingen: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Hieruit voortvloeiend ben ik begonnen met het ontwikkelen van een autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen, blijf ik mijn eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

lees meer neem contact op