Menu

VolwassenenToneel 2

Wil je meer acteren en meer spelen? Toewerken naar je eerste presentatie? Een vervolg geven aan je ontwikkeling en spelplezier? Maak kennis met verdere creatieve spelvormen in de vervolgcursus Toneel.

Je gaat meer de diepte in. Het improviseren blijft de basis, maar de herhaalbaarheid van scènes krijgt meer accent. Je onderzoekt de verschillende mogelijkheden om tot een aantrekkelijk en vooral geloofwaardig spel te komen, samen en individueel. Je ervaart wat het beste bij jou past. Zo werk je aan fysieke opdrachten, ingeleefd spel, teksten, muziek en eigen materiaal. De cursus wordt meestal afgesloten met een korte presentatie in het repetitielokaal voor eigen publiek.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan:

  • Vervolg op elementair spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel
  • Scène-opbouw, improvisatie en eigen spelvragen
  • Interactie met het publiek

Toneel 2 is het vervolg op Toneel 1. Een speelse manier om verder vertrouwd te raken met de speelvloer en acteren. Na Toneel 2 kan je verdieping zoeken in bijvoorbeeld deze cursussen: Fysieke Acteertechnieken, Meisner Acteertechniek, Autobiografische performance, Schrijven en Spel. Denk ook aan een van de productiecursussen. Lekker toewerken naar een voorstelling… spot aan en de vloer op!

Let op: de cursus bestaat uit 9 lessen op maandag en een extra lange les van een dagdeel (datum in overleg met de deelnemers).

Over de docent

Noortje Thuis

Opleiding: Vooropleiding Theater Utrecht, Theater Docent ArtEZ Arnhem, op dit moment master cultuurgeschiedenis Universiteit Utrecht. Werk: Freelance theatermaker, theaterdocent, speler, schrijver en gespreksleider. Eigen gezelschappen: Tg Zicht en Tg SPIJS. Verder onder andere bij UCK, Het Klooster, Mind Mix, Toneelgroep Oostpool, Flirt en Buitenkunst. Voorop staat het samen onderzoeken van het leven en vormgeven in prikkelend theater.

lees meer neem contact op