Menu

KinderenTheaterdag in de herfstvakantie

In de schoolvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal.

Spelenderwijs werken we aan:

*creativiteit
*spelplezier
*samenwerken en samen spelen
*communiceren
*presenteren

Thema 31 oktober (6-8 jr): Ruimtereizen

Vandaag maak je in één dag een korte voorstelling rondom het thema ruimtereizen. Deze voorstelling laat je aan het eind van de dag zien aan familie en vrienden en duurt zo’n 10-15 minuten.

De hoofdastronaut is het contact verloren met astronaut Maud. Vandaag zetten jullie alles op alles om astronaut Maud terug te vinden. Niemand mag kwijtraken in de oneindige ruimte. We pakken onze ruimteschepen en vliegen naar alle planeten waar astronaut Maud voor het laatst is gezien. We gaan van de onzichtbare planeet naar de snoepplaneet naar de mierenplaneet, waar mieren zo groot zijn als huizen en bloemen zo groot als bomen. We komen ook langs de piraten- en emotieplaneet. Alles komt voorbij en jullie als team van astronauten zullen niet stoppen voordat we Astronaut Maud hebben gevonden. We kunnen jullie hulp als astronauten hard gebruiken. Tot snel!


Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op