Menu

KinderenTheaterdag in de herfstvakantie

In de schoolvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal.

Spelenderwijs werken we aan:

*creativiteit
*spelplezier
*samenwerken en samen spelen
*communiceren
*presenteren

Thema 29 oktober (6-8 jr): Geheimagenten

Vandaag maak je in één dag een korte voorstelling rondom het thema geheimagenten. Deze voorstelling laat je aan het eind van de dag zien aan familie en vrienden en duurt zo’n 10-15 minuten.

Vroeger werd me altijd verteld dat iedereen wel iets te verbergen heeft. Er zijn meer geheimagenten in de wereld dan je zou denken! Je hebt geheime juffen, geheime meesters, geheime bakkers, geheime dansers, geheime boeren, geheime dokters, geheime opa’s en geheime oma’s.
Op een dag moeten al deze geheime en mysterieuze mensen samenkomen, want iemand kon zijn mond niet houden. Daardoor is een groot geheim de wereld in gekomen en staat de hele stad op zijn kop. Om de paniek en chaos te voorkomen moeten ze er zo snel mogelijk achterkomen wie dit geheim heeft doorverteld.
Het wordt een dag met leugendetectors, veel gefluister, obstakels, slow motion en iets met een geheim recept dat super lekk… ooh nee wacht ik praat mijn mond voorbij.
Worden er angsten overwonnen?
Kom gezellig meedoen. Tot snel!

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Boaz van Rooij

Opleiding: Afgestudeerd als Theater Docent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Werk: Ik werk als theaterdocent bij Maas Theater en Dans, als trainer/trainingsacteur voor de UU en HKU en als maker/acteur bij Jeugdtheatercollectief Neuswijs. Ik ben altijd op zoek naar de beste vorm die past bij het verhaal dat verteld wordt, denk daarbij aan open en gesloten dramaturgische voorstellingen tot aan theaterwandelingen, participerende voorstellingen, installaties, luisterverhalen en performances. Verhalen uit de omgeving zorgen voor directe inspiratie in lessen en maakprocessen.

lees meer neem contact op