Menu

CursussenMasterclass Meisner Acteertechniek intro

Je kent het vast: een acteur komt op en jij bent meteen geboeid. Is dit magie? Nee, hij weet welke stappen hij zet om dit te bereiken. Hij acteert in het 'hier en nu' en is 100% geloofwaardig!

In deze trainingen werk je met oefeningen, improvisaties en een tekstscène. Het accent ligt op reageren op de tegenspeler. De benadering is gebaseerd op waarachtigheid. Met als uitgangspunt: 'Acteren is de vaardigheid om echt te handelen binnen een fictieve situatie’.'
Acteren is handelen. De basis is je focus verplaatsen naar je scènepartner en echt luisteren naar je tegenspeler. Dit doe je met volle aandacht vanuit een persoonlijke reden. Hiermee start je het proces van waarachtig en authentiek reageren. Dit is wat je als speler wil: een eerlijke en persoonlijke respons geven. Je geeft geen reactie vanuit je hoofd, maar reageert op wat je scènepartner bij jou oproept.

Met de Meisner Acteertechniek leer je om je elke keer weer open te stellen voor je tegenspeler. Hierdoor is elk moment fris, onverwacht en verrassend.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Samenspel
  • Handelen
  • Spelplezier

Meisner Acteertechniek is een verdiepingscursus. Je moet dus minimaal Acteren 3 gevolgd hebben of elders deze ervaring hebben opgedaan.

Over de docent

Herman Bolten

Opleiding: HKA (Toneelschool Amsterdam); True Acting Institute (Portland, USA). Werk: Freelance acteur bij grote en kleine gezelschappen, in locatievoorstellingen en eigen projecten. Van 1996 tot 2007 rollen bij het Utrechtse gezelschap de Paardenkathedraal. Gecertificeerd trainer van acteurs in de Meisner Acteertechniek. Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid.

lees meer neem contact op