Menu

CursussenWorkshop: Liedschrijven en improzang

Deze cursus is bedoeld voor mensen die graag hun eigen liedrepertoire willen maken. Dat kan improviserend, begeleid door de pianist, alleen of met medecursisten, denk aan een gezongen verhaal of een festival van liedjes die ter plekke ontstaan. Zo ontstaan ideeën en de stap van improvisatie naar maken en vastleggen hoeft niet groot te zijn.

Maar het is zeker ook de moeite je wat verder te verdiepen in een maakproces. We gaan daarvoor naast het improviseren ook kijken naar structuur en opbouw van een tekst, rijm en ritme, naar samenhang van tekst en muziek, naar muziekstijlen en naar de basiselementen van muziek: ritme, melodie en harmonie.

We werken aan
• de opbouw van een lied in tekst en muziek
• alleen en samen improviseren van muziek en tekst
• het vinden van een kernzin of muzikaal thema om je lied omheen te bouwen
• presentatie van je (nieuwe) liedjes

Je kunt jezelf begeleiden of je laten begeleiden door de docent.
Deze cursus is toegankelijk als je minimaal een basiscursus zoals Kleinkunst/Cabaret 1, Acteren 1 of Theatersport 1 hebt gedaan. Heb je andere theaterervaring, check dan even bij de docent: bamcommijs@theaterschoolutrecht.nl

Over de docent

Bam Commijs

Bam Commijs is al vele jaren werkzaam als pianist. Hij heeft zich altijd toegelegd op improvisatie en compositie, schreef muziektheaterstukken en maakt programma’s met zangers en kleinkunstenaars. Daarnaast treedt hij op als solist, en als improvisator in jazz- en wereldmuziekgroepen. Hij beheerst een veelheid van muzikale stijlen. Eén van zijn specialismes is het samen met cursisten maken van de muziek bij hun liedjes. Zijn werk is te vinden op Spotify (album Shelter) en Youtube.

lees meer neem contact op