Menu

KinderenTheaterdag in de meivakantie

In de schoolvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal om 14.00 uur.

Thema Theaterdag in de meivakantie: Dieren in het bos

Wie komt Olifant uit de boom helpen? Wie bakt er een taart voor Mier? Wie besluit te gaan verspringen en te winnen van Haas?

In het bos leven veel verschillende dieren, met allemaal een eigen vacht, geluid en mening. Op een dag worden de dieren op scherp gezet door een brief met een aankondiging. Wat zou er in staan? Nieuws over een opkomende storm, een nieuwe bewoner of een stel bomenkappers?

Wat doet dit met het leven in het bos en wie zorgt er voor wie?

Geïnspireerd op de verhalen van Toon Tellegen creëren we ons eigen verhaal, ons eigen sprookje.

Spelenderwijs werken we aan:

  • creativiteit
  • spelplezier
  • samenwerken en samen spelen
  • communiceren
  • presenteren

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docenten

Docent nog niet bekend

Sophie van Slooten

Opleiding: L.O.T. in Tilburg, Artiest Theater aan het Koning Willem 1 College te 's-Hertogenbosch, Bachelor for Theatre and Education aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Werk: Sophie werkt bij verschillende jeugdtheaterscholen in Nederland als docent theater en theatermaker. Ook werkzaam bij verschillende dans- en theatergezelschappen als educatiemedewerker. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en (spel)plezier staat centraal.

lees meer neem contact op