Menu

KinderenTheaterdag in de herfstvakantie

In de herfstvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal.

Het verhaal
Midden in de stad torent een hoge boom uit boven alle andere bomen. In de zomer ziet hij de kinderen spelen in de speeltuin, biedt hij schaduw aan blote benen op geblokte picknickkleden vol lekker eten. In de herfst kleurt hij oranje en is hij een schuilplaats voor mensen tegen de regen. In de winter valt hij in slaap, net als de rest van de wereld en in de lente verwelkomt hij de twee vriendjes die voor het eerst weer zonder jas verstoppertje spelen. Zo heeft de boom al honderden seizoenen meegemaakt, hij is wel twee keer zo oud als je opa en oma en kent iedereen in de wijk. Maar het alle bijzonderste aan deze boom is dat er halverwege zijn stam een groot oor is. Een oor wat altijd luistert…

Aan de hand van het boek “De boom met het oor” van Annet Schaap maken we een theatervoorstelling in 1 dag. Wat denk je dat de boom allemaal ziet gebeuren? En wat heb jij te vertellen aan de boom?

Spelenderwijs werken we aan:

  • creativiteit
  • spelplezier
  • samenwerken en samen spelen
  • communiceren
  • presenteren

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op