Menu

KinderenTheaterdag in de herfstvakantie

In de herfstvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal.

Het verhaal
Is al het leven toevallig ontstaan? Of is er toch die ene gebeurtenis die alles liet groeien? Hoe zag het allerbeginste begin eruit?
We trekken ons astronautenpak aan en maken een reis door het heelal om grip te krijgen op het ontstaan van de aarde. Wie weet ontmoeten we andere levens, worden we verrast door een voorbij schietende planeet of we besluiten voor eeuwig in een ruimteschip te willen leven.

Geïnspireerd op het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot van Jan Paul Schutten gaan we met veel porties fantasie filosoferen over het ontstaan van de aarde.

Spelenderwijs werken we aan:

  • creativiteit
  • spelplezier
  • samenwerken en samen spelen
  • communiceren
  • presenteren

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Bente van Arkel

Opleiding: HKU Theatre and Education & MA Dramaturgie aan de UvA. Werk: Theaterdocent o.a. bij Theaterschool Utrecht voor zowel jeugd als volwassenen, in het onderwijs (primair en voortgezet onderwijs), bij Jeugdtheaterhuis Zuid Holland, en bij Theater De Krakeling. Als dramaturg o.a. betrokken bij verschillende (internationale) theaterprojecten, waaronder een samenwerking met Frân Wen in Wales.

lees meer neem contact op