Menu

KinderenTheaterdag in de herfstvakantie

In de herfstvakantie kan je een hele dag naar de Theaterschool! Onze docenten gaan in één dag een voorstelling maken met de hele groep.
Heerlijk de hele dag lekker toneelspelen, scènes maken, met z’n allen het verhaal verzinnen, repeteren en dan optreden!
Bij de Theaterdagen werken we in groepen in verschillende leeftijdscategorieën: 6-8 jr en 9-12 jr. Iedereen is welkom, je hoeft geen ervaring te hebben met toneelspelen.

De opzet van de Theaterdagen is vooral bedoeld om samen met leeftijdsgenoten een leuke plezierige dag te hebben. De docent werkt altijd vanuit een thema, boek, verhaal of andere inspiratiebron. Samen maken we in 1 dag een voorstelling en die spelen we in de Theaterzaal.

Het verhaal
Is al het leven toevallig ontstaan? Of is er toch die ene gebeurtenis die alles liet groeien? Hoe zag het allerbeginste begin eruit?
We trekken ons astronautenpak aan en maken een reis door het heelal om grip te krijgen op het ontstaan van de aarde. Wie weet ontmoeten we andere levens, worden we verrast door een voorbij schietende planeet of we besluiten voor eeuwig in een ruimteschip te willen leven.

Geïnspireerd op het boek Het mysterie van niks en oneindig veel snot van Jan Paul Schutten gaan we met veel porties fantasie filosoferen over het ontstaan van de aarde.

Spelenderwijs werken we aan:

  • creativiteit
  • spelplezier
  • samenwerken en samen spelen
  • communiceren
  • presenteren

Wij verzorgen fruit, koekjes, en drinken. Kinderen nemen hun eigen lunch mee.

Over de docent

Jesse van Delft

Opleiding: Docent Theater ArtEZ Arnhem, Contemporary Theatre, Dance and Dramaturgy aan Universiteit Utrecht. Werk: Theaterdocent voor o.a. Theaterschool Utrecht, Het Filiaal Theatermakers en in het onderwijs als vakleerkracht Boeddhistisch Vormingsonderwijs. Kunsteducatie maker voor theatergezelschap Het Houten Huis en Festival Tweetakt en maker van eigen performance werk i.s.m. anderen.

lees meer neem contact op