Menu

Theaterschool UtrechtTussenjaar

Heb jij net een lange periode van school achter je en twijfel je over de volgende stap? Raak je verstrikt in alle mogelijkheden die er zijn en lukt het nog niet een keuze te maken? Kies dan voor een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht.

Waarom?

Wij bieden een jaar zonder keuzes en vastomlijnde plannen, maar vol met ruimte en mogelijkheden.

Een jaar om te ontdekken waar je enthousiast van wordt, waar je goed in bent en wat je nieuwsgierig maakt. We garanderen je dat je na dit jaar meer inzicht hebt gekregen in wie jij bent en wat je zoekt. Je zal klaar zijn om de volgende stap te zetten.

Er is geen toelating nodig voor dit jaar, wel nodigen we je uit voor een motivatiegesprek. Je wordt vervolgens deel van een vaste groep studenten met wie je het jaar doorloopt. Jullie delen bij de start in ieder geval één ding: een liefde voor de podiumkunsten.

Wat ga je doen?

Een tussenjaar bij Theaterschool Utrecht bestaat uit een gevarieerd programma van lessen op het gebied van dans, zang en theater. We ontvangen gasten en sprekers uit de culturele sector, maar ook uit andere vakgebieden. Uitgangspunt is altijd dat ze je inspireren, je tot nadenken zetten en je blik verruimen. Je bezoekt voorstellingen en maakt ze natuurlijk ook zelf! Van begin tot eind zoals jij en je medestudenten dat willen. Daarnaast neem je met je medestudenten deel aan projecten van gezelschappen, festivals of cultuur- en onderwijsinstellingen in de directe omgeving. Je draait een tijdje mee in de organisatie; zowel voor als achter de schermen. Een mooie kans om te ontdekken waar je enthousiast van wordt en waar je goed in bent.