Menu

1 dec 2022 - 19 mrt 2023GEZOCHT Figuranten voor in de Opera

Een gloednieuwe opera, naar de beroemde roman van Cervantes. In deze voorstelling is Don Quichot de welvarende eigenaar van de internationale holding La Mancha, met werknemers uit alle hoeken van de wereld. Ondanks zijn rijkdom is zijn leven monotoon en betekenisloos. Op zoek naar een zinvoller bestaan dagdroomt hij over lang vervlogen tijden. Hij waant zich een ridder en ziet de mensen om zich heen als dienaars, jonkvrouwen of tovenaars.
Wij zijn op zoek naar figuranten die de rol van medewerkers van La Mancha vertolken. Zij verschijnen ook in andere gedaantes in de dagdromen van Don Quichot. De figuranten spelen in ongeveer de helft van alle scènes mee. Er is geen tekst, maar wel veel handelingen en stil spel. De voorstelling speelt 22x in schouwburgen door het hele land. Van de figuranten vragen we om in tenminste 10 voorstellingen mee te spelen. Natuurlijk is het ook mogelijk om álle voorstellingen mee te spelen. Iemand die er elke voorstelling bij is zou natuurlijk ook wat meer een voortrekkersrol kunnen hebben.
Naast deze 10-22 voorstellingen zijn er ook 8 repetities gepland in december en januari, die grotendeels in de avonduren en de weekenden vallen en die allemaal bijgewoond moeten worden.

Terug naar overzicht