Menu

3 nov 2020 Theatergoep Aluin speelt Medea Unplugged

Theatergroep Aluin speelde 3 november de voorstelling Medea Unplugged exclusief voor de deelnemers van onze cursus TheaterKijken. Een beperkt aantal plaatsen stelden we ook beschikbaar aan onze andere cursisten.
Door de tijdelijk sluiting van Stadsschouwburg Utrecht verviel een geplande voorstelling van de cursus TheaterKijken. We zijn heel blij dat Theatergroep Aluin Medea Unplugged wilde komen spelen!

Dit stuk is in een nieuwe ‘unplugged’ regie uitgebracht. Zonder decor of rekwisieten, met alleen de onverslijtbare tekst, de fantasie van de acteurs en de verbeelding van de toeschouwers als wapens werd elke speelplek in een klassiek strijdtoneel veranderd. In een mooie, herziene vertaling van Gerard Koolschijn.
Theaterdocent Bente van Arkel verzorgde na afloop van de voorstelling een nagesprek, dat een intrigerend inkijkje gaf in de dagelijkse praktijk van de acteurs en dat hun bevlogenheid toonde.

Medea is de ijzingwekkende tragedie van Euripides over de vrouw die de uiterste consequentie trekt uit de vernedering, haar aangedaan door Jason, haar man. Ze doodt zijn aanstaande nieuwe bruid en haar vader, koning Kreon en tot slot zelfs de kinderen die Jason haar gaf. Medea is een prachtig stuk met hartverscheurende monologen en dialogen, dat niemand onberoerd laat. Het verhaal en de tekst bleek actueel en nog steeds eigentijds.

Ander nieuws

We zoeken een administratief medewerker

2 december 2021 lees meer

Update corona-richtlijnen

27 november 2021 lees meer

Overweeg je een Theateropleiding?

19 november 2021 lees meer
Terug naar overzicht