Menu

1 jul 2020 Eindpresentatie Vooropleiding Theater

De maatregelen rond het corona-virus leken nog even roet in het eten te goeien, maar uiteindelijk kwam het helemaal goed. De studenten van onze Vooropleiding Theater konden gewoon, voor publiek, hun eindvoorstelling spelen. Met dank aan Theater Hoge Woerd in Leidsche Rijn, die met de voorstelling ook mooi konden proefdraaien voor de geprogrammeerde voorstellingen later die week, en natuurlijk met inachtneming van de voorschriften van het RIVM kreeg het publiek drie korte voorstellingen te zien.

Vooropleiding Theater

De Vooropleiding Theater bij Theaterschool Utrecht is een voltijds opleiding van een jaar. Onder begeleiding van professionele theaterdocenten, waaronder een mentor, bereiden studenten zich een jaar voor op een vervolgopleiding in een theaterdiscipline. Een jaar lang je talent ontwikkelen door te spelen, zingen, dansen en maken en op die manier toewerken naar de audities van de verschillende theateropleidingen.

Lichting 2019-2020

De 27 studenten van de lichting 2019-2020 speelden in drie verschillende groepen hun eindpresentatie, onder regie van Jasper Vaillant, Lize van Olden en Bertram van Alphen. Een mooie afronding van het afgelopen studiejaar met een zeer gevarieerde voorstelling. Inmiddels is een groot deel van de studenten al verzekerd van een mooie plek op een vervolgopleiding, onder andere bij ArtEZ, de HKU, de Koningstheateracademie, de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam en Toneelacademie Maastricht.

Ander nieuws

Najaarsaanbod '21 op 28 juni online!

14 juni 2021 lees meer

Kom spelen in de zomer!

3 juni 2021 lees meer
Terug naar overzicht