Menu

VolwassenenToneel 1

Leren acteren zoals je ook ziet in film- en in toneelvoorstellingen? Dan is een cursus Toneel 1 geknipt voor jou. Heb je al theaterervaring en wil je weer spelen? Ook dan kan je van start gaan met deze cursus.

Je leert over geloofwaardig acteren, improviseren, samenspel, inleving, en tekstbehandeling. Je leert ervaren waar je al goed in bent, maar je komt ook je uitdagingen tegen. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven!

We werken in deze cursus aan de volgende competenties:

  • Basiselementen van spel
  • Spelplezier en vertrouwen
  • Samenspel

Toneel 1 is voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de speelvloer. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken. De cursus vormt ook een goede basis voor andere theatercursussen. De meest logische vervolgstap na Toneel 1 is Toneel 2 waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen. Maar je kan ook doorstromen naar een andere vervolgcursus binnen de Toneel-/Acteer-leerlijn: Camera Acteren, Fysieke Acteertechnieken of Meisner Acteertechnieken.

Over de docent

Noortje Thuis

Opleiding: Vooropleiding Theater Utrecht, Theater Docent ArtEZ Arnhem, op dit moment master cultuurgeschiedenis Universiteit Utrecht. Werk: Freelance theatermaker, theaterdocent, speler, schrijver en gespreksleider. Eigen gezelschappen: Tg Zicht en Tg SPIJS. Verder onder andere bij UCK, Het Klooster, Mind Mix, Toneelgroep Oostpool, Flirt en Buitenkunst. Voorop staat het samen onderzoeken van het leven en vormgeven in prikkelend theater.

lees meer neem contact op