Menu

VolwassenenCamera Acteren 1

Stilte op de set. Geluid? Camera? Actie!
Heb je altijd al voor de camera willen staan? Wil je iets nieuws proberen?

Het doel van deze cursus is om je kennis te laten maken met de basisaspecten van camera acteren. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

  • Auditie, tekstinterpretatie en improvisatie
  • Technische aspecten van het camera acteren
  • Camerastandpunten
  • Subtiliteit, intimiteit en authenticiteit in het spel
  • Zelfbewustzijn en objectiviteit: wat beleef je zelf en wat zie je terug op camera?

In de lessen creëer je verhalende en filmische scenes om met zelfvertrouwen voor een camera te leren staan.

Basiscursus 12 lessen

Deze cursus is voor iedereen zonder spel- en/of camera-ervaring.

Frouwke is een gelukskoekje: ze heeft allang door wat je nodig hebt, maar laat het je zelf ontdekken. In de cursus wist ze met haar toegewijde, intuïtieve manier van lesgeven mijn liefde voor acteren weer aan te wakkeren. Inspirerend!
Marieke

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleidingen: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Hieruit voortvloeiend ben ik begonnen met het ontwikkelen van een autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen, blijf ik mijn eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

lees meer neem contact op