Menu

VolwassenenMasterclass: Van improvisatie naar een waardige theaterscène

In deze masterclass ga je met twee jonge, nog net niet afgestudeerde regisseurs van de Toneelacademie aan de slag met het uitwerken en doorontwikkelen van geïmproviseerde scènes.
Hoe kom je van een geïmproviseerde scène met simpele of juist radicale ingrepen naar een spannende toneelscène?
We zullen beginnen vanuit improvisatie (zoals bekend bij De Vloer Op) en op basis daarvan kijken hoe we het materiaal wat er ontstaan is met simpele aanwijzingen kunnen verbeteren.
Hoe maak je de scène spannend? Hoe maak je een scène onvoorspelbaar? Hoe zou het zijn als je alle tekst uit een scène haalt? Wat gebeurt er als één personage niet meer mag bewegen?
Zo onderzoeken we hoe we met geïmproviseerd materiaal snel en simpel tot waardige theater scènes kunnen ontwikkelen.

We werken in deze Masterclass aan:

  • Herhaling van spelmateriaal
  • Spanningsboog scène uitwerken
  • Spelplezier

Voor deze Masterclass is spelervaring vereist.

Luna en Anne studeren nu af aan de regieopleiding in Maastricht. Theaterschool Utrecht biedt deze twee jonge makers een plek in huis om te werken aan hun eindregie. In november zijn ze bij ons in huis en werken ze aan hun voorstelling, samen met andere jonge acteurs die dit jaar gaan afstuderen. Hou ze in de gaten!

Over de docenten

Meerdere docenten

Enthousiaste en gekwalificeerde docenten uit ons team verzorgen de lessen.

Luna Joosten

Opleiding: LOT en Vooropleiding Theater in Utrecht en Toneelacademie Maastricht Regie Werk: Regieassistentie bij de Warme Winkel, winnaar Best of Fringe Award 2019

lees meer neem contact op

Anne Meffert

Opleiding: Toneelacademie Maastricht Regie Werk: Regieassistentie en maker bij STUT in Utrecht. Gespeeld in coming-of age voorstelling van Toneelgroep Oostpool

lees meer neem contact op