Menu

VolwassenenMasterclass: Commedia dell'Arte

In deze masterclass zijn de maskers van de Commedia dell'arte de sturende en creatieve krachten voor je spel. Je traint om meer toegankelijk te worden, om de kracht van je lichaamstaal in te zetten en om zo je maskerspel te ontdekken.

Commedia dell´Arte is een speelstijl ontstaan in de 16e eeuw in Italië. Het is een vorm van improvisatie en gemaskerd spel, bedoeld om het publiek te vermaken. In de Commedia dell'arte gelden de meest elementaire noden van het leven: geld, macht, liefde, seks en honger.

De personages zijn voornamelijk bezig te overleven, daardoor worden de maskers vooral gedreven door hun dierlijke instincten en begeerten.

Wat leer je in deze masterclass?

  • Je leert de geschiedenis en de oorsprong van de Italiaanse Commedia dell'arte maskers kennen.
  • Je leert fysiek te improviseren vanuit de basis van het Commedia masker.
  • Je leert de bewegingsmogelijkheden van de karaktermaskers kennen.

Om te kunnen deelnemen aan deze masterclass heb je de cursus Fysieke acteertechnieken of Improviseren gedaan.

Neem bewegingskleding en je eigen lunch mee.

Over de docent

Patrizia Esposito

Opleiding: Hogeschool voor de Kunsten (1993), la Scuola Internazionale di attore comico van Antonio Fava (1996). Werk o.a.: het Nationaal Toneel, de HKU, Avicenna School voor leiderschap, de Beroepsvereniging voor Docent Drama en op vele Jeugdtheaterscholen door heel Nederland. Van Italiaanse meesters als Sartori leerde zij het ambacht van het theatermasker maken.

lees meer neem contact op