Menu

Take in de Zomer: Camera Acteren

Wil je erachter komen of camera-acteren iets voor jou is? Dan is deze korte cursus perfect voor jou. Verdeeld over zes lessen maak je kennis met de beginselen van het acteren voor een camera.

Je leert hoe een filmset praktisch is opgebouwd. Je ontdekt de kunst van het “klein spelen”: subtiliteit en waarachtig spel. Je test hoe verschillende camerashots een eigen manier van spelen vragen. Door middel van het filmen van een korte scène, komen de belangrijkste (acteer-)vaardigen, begrippen en technieken aan bod. In de les wordt alles gefilmd en we kijken samen de beelden terug. Hoe kom je over op camera en wat werkt wel en wat werkt niet?

Ontdek het plezier van het camera-acteren te beleven en daarbinnen je eigen mogelijkheden voor de camera te ontdekken.

We werken aan

  • spelplezier
  • waarachtig spel
  • begrippen en techniek spel voor de camera

Acteren voor de camera is een basiscursus, voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met de camera. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken en de confrontatie met de camera aan te gaan. Ook een leuke opstap voor Camera Acteren in het najaar.

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleidingen: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Hieruit voortvloeiend ben ik begonnen met het ontwikkelen van een autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen, blijf ik mijn eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

neem contact op