Menu

Autobiografisch Theater - onderweg naar de toekomst

In deze cursus ligt de focus op je identiteit in de toekomst; wat wil ik creëren voor de toekomst? Vanuit deze vraag gaan we door middel van improvisatie oefeningen een korte scène maken.

Binnen de lessen onderzoek je hoe het zintuigelijk geheugen werkt en train je jouw waarnemingsvermogen en verbeeldingskracht zodat je open staat voor wat er in het ‘hier en nu’ gebeurt. Je ontwikkelt een geloofwaardig personage door dicht bij jezelf te komen en kwetsbaar te kunnen zijn. Ook speel je met het uitvergroten van eigen karaktereigenschappen en leer ik je hoe je kan acteren en creëren vanuit je eigen gevoelsleven, verlangens en herinneringen.

Autobiografisch Theater, onderweg naar de toekomst is een basiscursus, voor beginners een speelse manier om vertrouwd te raken met hun eigen verhaal. Voor de meer gevorderde speler is het dé plek om je opnieuw de lichtheid van het spelen eigen te maken en de confrontatie met de camera aan te gaan. Ook een leuke opstap voor Autobiografisch Theater in het najaar.

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleidingen: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Hieruit voortvloeiend ben ik begonnen met het ontwikkelen van een autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen, blijf ik mijn eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

neem contact op