Menu

Online Vervolg Meisner Acteertechniek

Elk publiek veert op als een acteur levendig speelt en alles op alles zet om de tegenspeler te veranderen. Dit maakt acteren spannend en onvoorspelbaar.

Uitgangspunt bij de online Meisner scènestudie is dat elk karakter iets in zijn leven wil veranderen. Een belangrijke verandering die iedereen begrijpt.

Voorafgaand aan de training ontvang je een scène. Je werkt samen met een scènepartner in een energieke en dynamische sfeer. Je onderzoekt de scène in al zijn facetten en je verdiept je in de situatie. Je leert interessante en speelbare keuzes maken. Je acteert in het “hier en nu” en bent verbonden met je tegenspeler. En het allerbelangrijkste: je zoekt je spelplezier.

Je werkt met de volgende vragen:

  • Wat is de situatie van mijn karakter?
  • Wat wil mijn karakter bereiken?
  • Op welke manier probeert mijn karakter dit doel te bereiken?

Werken met Zoom

Zoom biedt je de mogelijkheid om door het scherm heen contact te maken met je tegenspeler. Tegelijk oefen je om voor de camera te acteren. Je onderzoekt dit op een creatieve manier, we blijven zeker niet zitten! We werken met de groep en apart in afgesloten breakout rooms.

Over de docent

Herman Bolten

Opleiding: HKA (Toneelschool Amsterdam); True ActingInstitute (Portland, USA). Werk: freelance acteur bij grote en kleine gezelschappen, in locatievoorstellingen en eigen projecten. Van 1996 tot 2007 rollen bij het Utrechtse gezelschap de Paardenkathedraal. Trainer van acteurs in de Meisner Acteertechniek. Kernkwaliteiten: procesmatig werken en gedrevenheid.

neem contact op