Menu

VolwassenenCamera Acteren

Stilte op de set. Geluid? Camera? Actie! Heb je altijd al voor de camera willen staan? Wil je jouw spel verdiepen of iets nieuws proberen?

Je maakt kennis met de belangrijkste aspecten van camera-acteren. Je leert hoe het is om voor de camera te spelen en tevens naar jezelf te kijken als acteur.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Communiceren met lichaam, stem en gezicht (met name ogen)
  • Subtiliteit en geloofwaardigheid in het spel
  • Uitdrukking van emotie en innerlijke monoloog
  • Continuïteit in spel
  • Zelfbewustzijn en objectiviteit: wat beleef je zelf en wat zie je terug op camera?

Camera Acteren is een vervolgcursus; voorwaarde voor deelname is dat je al eens een afgeronde basiscursus Toneel 1 of Theatersport 1 hebt gedaan.

Over de docent

Frouwke Hendriks

Opleidingen: Theater, film en televisiewetenschappen, Universiteit Utrecht; Digital Film, Deakin University Melbourne; Autobiografisch schrijven, Instituut voor biografiek, Driebergen. Werk: In het afgelopen decennium heb ik persoonlijke en narratieve identiteit met betrekking tot visuele kunst en performance bestudeerd. Hiervoor heb ik mij gericht op zowel het ontwikkelen van een symbolische en visuele beeldtaal als de belichaming van verhalen in film en performance om een rijk palet en meervoudig perspectief (intellectueel, visueel, zintuigelijk, emotioneel en somatisch) op persoonlijke verhalen te kunnen creëren. Hieruit voortvloeiend ben ik begonnen met het ontwikkelen van een autobiografische storytelling benadering om anderen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun creatieve stem. Naast lesgeven en het coachen van andere creatievelingen, blijf ik mijn eigen persoonlijk verhaal ontwikkelen/vormgeven vanuit verschillende kunstdisciplines.

lees meer neem contact op