Menu

VolwassenenSTUKmaken - Huidhonger

Speel mee in de jaarproductie van Theaterschool Utrecht! De impact en de gevolgen van de coronacrisis zijn groot. Dit prikkelt ons om een voorstelling te maken over het gebrek aan menselijk fysiek contact. Een essentiële factor voor ons als mens, maar zeker ook binnen theater.

Theatermaker Ron van Lente maakt normaal gesproken zeer fysieke voorstellingen. Samen met de spelers wil hij op zoek naar materiaal om een muzikaal filmische collagevoorstelling te maken. Monologen, gedichten, beelden, beweging… We vetrekken vanuit een verbindende gemeenschappelijke gebeurtenis en de vraag: wat is de impact van het gebrek aan fysiek contact op ons leven? Hoe stillen we onze huidhonger?

Schuw jij het niet om diepgang en gelaagdheid aan te brengen in je emotionele spel? Zie jij het zitten om in een veilig ensemble een spraakmakende voorstelling te maken met humor en thema’s die raken? Je publiek met een glimlach en met vragen de zaal te zien verlaten?

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Spelplezier
  • Samenspel
  • Verdieping van spelkwaliteiten
  • Ontwikkelen van spelmateriaal vanuit bronnen (mede-makerschap)

De voorstelling is in het weekend van 17 en 18 april 2021.

De jaarproductie STUKmaken is een vervolgcursus. Ervaring vanuit een basis- of vervolgcursus, of andere theaterervaring is gewenst. Je kan bij twijfel contact opnemen met de docent.
Doe je liever een productie van een half jaar? Kies dan voor deelname aan het HUISgezelschap. Vóór start vindt een auditie plaats.

Over de docent

Ron van Lente

Opleiding: PDG HU Utrecht, verder volledig autodidact. Werk: Als acteur al 35 jaar werkzaam bij verschillende theatergezelschappen. Als docent theater actief vanaf 2009 bij diverse instanties. o.a. NNT, Het Filiaal, Het Laagland, Schippers en van Gucht, (acteur) NME, DAPA, ROC Mondriaan Den Haag, HKU, UCK (docent theater, specialisme fysiek theater volgens Grotowski model en methode Lecoq).

lees meer neem contact op