Menu

Toneel 3 - Spelen met tekst

Aan de slag met theaterteksten van Shakespeare tot nu. Wat staat er, wat bedoelt de schrijver, hoe speel en zeg ik deze tekst?

In deze cursus leer je veel over toneelteksten. Je leest en analyseert monologen en dialogen uit de toneelhistorie. Je gaat de teksten natuurlijk ook op de vloer uitproberen. Wat kun je met de tekst, sub-tekst, stilte en de dynamiek van de taal en stem? We gaan de diepte in met tekst-acteren, solo en in samenspel, inleving, en tekstbehandeling. Bovenal is het een cursus waar je veel plezier aan kunt beleven! In de laatste les presenteren we de resultaten in bescheiden gezelschap.

Spelenderwijs wordt er gewerkt aan

  • Tekstanalyse en begrip
  • Tekstbehandeling
  • Spelplezier
  • Samenspel

Toneel 3 is voor de meer gevorderde speler en is dé plek om opnieuw de lichtheid van het spelen je eigen te maken. Je werkt samen met mensen met meer spelervaring, de gespeelde teksten en opdrachten vallen goed samen. Andere logische vervolgstappen na Toneel 2 of een andere vervolgcursus kunnen Viewpoints, Meisner, Fysiek Acteren zijn, waarin verdieping van je spel, de herhaalbaarheid en het verbeteren van scènes en tekstgebruik steeds meer aan de orde komen.

Over de docent

Lize van Olden

Opleiding: Acting HKU, Theaterdocent Toneelacademie Maastricht Werk: Vanaf 2006 werkzaam als actrice (o.a. Het Nationale Toneel, Het NUT, Aluin, RoTheater.) Vanaf 2008 daarnaast ook werkzaam als theaterdocent voor allerlei verschillende doelgroepen. zowel op Jeugdtheaterscholen als binnen het voortgezet- en basisonderwijs. Vanaf 2012 ook onderdeel van cabaretduo OLDENHERMANNS (Cameretten juryprijs 2014)

neem contact op